Inför säsongen: MFF P96

Publicerad 17 mars 2009

Artikelserien inför säsongen 2009 rullar vidare och nästa lag på tur är P96:orna som tränas av Magnus, Fredrik och Dan.

I förra veckan presenterades Malmö FF:s P97 här på hemsidan och nu är det dags för ledarna i P96, Magnus Hansson (30 år), Dan Sandberg (46 år) och Fredrik Vestergård (32 år) att formulera sina tankar inför säsongen 2009. Magnus och Fredrik är inne på sin andra säsong med gänget medan Dan gör sin fjärde säsong.

Truppen vår tränartrio har till sitt förfogande består av 16 utespelare. Spelarna har inga ”fasta” positioner i laget utan får prova på olika positioner i olika matcher och det gäller även den sista utposten eftersom det i dagsläget saknas en uttalad målvakt i truppen.

– 2008 var första året med ”riktig” fotboll på stor plan och 10 medspelare för våra grabbar. Vi matchades mot 1 år äldre i seriespelet, där vi tyvärr föll på för många uddamålsförluster för att nå medalj. Största höjdpunkten 2008 var annars segern i KB-Cup i Köpenhamn mot de bästa lagen i Skandinavien. I övrigt har vi deltagit och gjort bra ifrån oss i turneringar mot 1 år äldre i bl.a. Åshöjden Cup, Laxa-cupen, AGF-Elite och KBK-cupen. En liten plump i protokollet var förlusten mot Kvarnby i MM, säger tränarna.

Förberedelserna är nu i full gång inför säsongen 2009 och det innebär 3 träningar utomhus i såväl snö som i regnväder.

– Vi har försökt att spela en träningsmatch i veckan och som grädde på moset gör vi som de stora grabbarna och åker iväg för att spela och träna på riktigt gräs. I mars månad bär det sedan av till Grenå i Danmark där vi håller ett 3-dagars miniträningsläger inför årets första turnering AGF-Elite. Utanför träningstid har vi även hunnit med en 3-kamp på Laserdome. Ett mycket uppskattat inslag i försäsongsträningen.

– Under försäsongen hittills har vi lagt stort fokus på våra positioner i försvarsspelet. Efterhand kommer vi nu att fokusera mer på vårt anfallsspel. Arbetet med att förbättra spelarnas individuella teknik pågår året runt och ser inte särskilt annorlunda ut om det är försäsong eller säsong.

Under 2009 kommer laget att spela i skåneserien för P14A vilket kommer att innebära bra motstånd som utvecklar våra duktiga fotbollskillar. Utöver seriespelet kommer laget att delta i turneringarna AGF-Elite i Århus i mars, Tus Varel i Bremen i maj, Sydvatten Cup i Lomma i juni och KB-cup i Köpenhamn i Augusti. Utöver alla roliga och viktiga matcher är 2009 dessutom året då pojkar och flickor födda 1996 kan söka in till Malmö FF:s fotbollsakademi. Uttagningen till höstterminens sjundeklass sker under våren och är en extra krydda för grabbarna i MFF:s P96. Snacka om en fullspäckad fotbollssäsong!

Stort lycka till önskas grabbarna och ledarna i MFF P96…

//Andreas Georgson