Inför säsongen 2009 – P16

Publicerad 16 april 2009

MFF:s P16-lag tränas av Anders Palmér och Tore Cervin, två riktiga MFF-profiler med mängder av rutin både från spelarkarriären och från diverse ledaruppdrag. Till sin hjälp har herrarna Palmér och Cervin, Roland Johansson som fungerar som lagledare i gänget. De flesta av grabbarna som representerar MFF P16 i Pojkallsvenskan Södra Götaland är födda 1993 men det finns även en del spelare födda 1994 som kan komma att matchas. I dagsläget består truppen av 17 utespelare och 2 målvakter.

Anders och Tore tränar P16 på årsbasis och följer således inte med spelarna uppåt i åldrarna vilket många ungdomsledare annars brukar göra. Varje säsong slussas nya spelare upp i P16 för att spela pojkallsvenskan men i år har tränarna faktiskt förmånen att jobba för andra säsongen i följd med många av spelarna. Anledningen är att ungefär halva truppen ingick i P16-truppen redan ifjol. Resultaten förra säsongen var bra med en serieseger som senare ledde till en finalplats mot IFK Norrköping i SM-slutspelet inne på Malmö stadion. I finalen var det små marginaler som avgjorde men till slut stod IFK som segrare.

De flesta av killarna i truppen går på MFF:s fotbollsakademi och tränar 5 pass dagtid. Utöver det har man 3 pass kvällstid med Anders och Tore. En så hög belastning i träningen kräver givetvis att man är lyhörd för truppens fysiska status vid alla tillfällen men det är en viktig förberedelse för spelarna. Har man som mål att bli elitspelare i fotboll är det bra att kroppen redan vant sig vid så hög belastning. Mycket av träningen i MFF:s P16-lag går för övrigt ut på att förbereda spelarna för den stundande seniorfotbollen på bästa sätt. Steget från pojkspelare till seniorspelare är stort och det är av yttersta vikt att spelarna förbereds på vissa av de hinder som måste överkommas på vägen.

Försäsongen har främst spenderats på konstgräset längs stadiongatan medan vissa pass bedrivits inne i kombihallen. Man har även hunnit med ett träningsläger i Holland och under säsongens gång ska man delta i en internationell turnering i Lyngby samt delta i DM. Målet med säsongen 2009 är att vinna serien, vinna SM, vinna DM, vinna cupen i Lyngby samt släppa in mindre än 1 mål i snitt bakåt. Riktigt tuffa mål med andra ord men de har arbetats fram tillsammans med spelarna när försäsongen drog igång i Januari.

Nu ser vi tillsammans med spelarna och ledarna fram emot många bra matcher i pojkallsvenskan och framförallt hoppas vi på att få se dem spela SM-final inne på Swedbank Stadion till hösten!

Lycka till!

//Andreas Georgson