Inför säsongen 2009: P14

Publicerad 01 april 2009

Så var det dags för hemsidan att göra ett nytt nedslag i ett av ungdomslagen i Malmö FF. Denna gång är det P14 som presenterar sitt lag och sin verksamhet inför säsongen 2009 lite kort.

Gänget som leder grabbarna i MFF P14 är tränaren Hans Zielinski och till sin hjälp har Hans de assisterande tränarna Per Ekström och Per Hammar. 2009 blir första året med denna årgång för Hans medan Per och Per nu inlett sitt tredje år som ledare i gruppen.

Under 2008 lyckades 95:orna vinna serien, Malmömästerskapet och en turneringsvinst som ledde till att man fick representera Sverige i VW junior cup i Salzburg. Väl där fick man mäta sig med motstånd från Turkiet, Ryssland, Österrike och Italien och laget slutade på en 6:e plats av 12 möjliga. Nu gäller det för grabbarna att fortsätta utvecklas och fortsätta prestera ute på planen.

Grabbarna som spelar i P14 2009 är födda 1995 och laget består av 16 spelare. 1 målvakt, 5 försvarare och 10 spelare som används på mittfältet eller som forwards. Laget är mitt uppe i de sista förberedelserna inför seriestarten i Skåneserien A för pojkar 15. Fokus har under försäsongen legat på att få ett disciplinerat försvarsspel samt ett snabbare och aggressivare spel med snabba omställningar. Man har matchat mycket mot danskt motstånd och även hunnit delta i DM-spel med framgång. Hans kommenterar vidare träningsupplägget så här:

– Skott- och nicktekniken skall bli bättre, vi skall kunna slå krossbollar och inlägg, visa mod över hela planen men vara speciellt hungriga i straffområdet.

Målet för 2009 är att vinna DM samt att spelarna fungerar som ett lag samtidigt som de utvecklas individuellt. Sen är det klart att turneringar med internationellt motstånd sporrar killarna lite extra. Samtliga spelare i P14 går för övrigt på fotbollsakademin vilket innebär att Hans utöver kvällsträningarna även har killarna i träning varje dag mellan 10.45-12.00 under skoltid.

Avslutningsvis levererar tränaren lite tankar kring ungdomsfotbollen i Malmö FF som kan vara bra att ha i åtanke när man jobbar med ett ungdomslag i MFF:

– På sin höjd 1-2 spelare från varje årgång blir allsvenska fotbollsspelare eller bättre och det är sällan de som är bäst i 12-14 årsåldern som går längst i karriären.

Vi önskar MFF P14 ett stort lycka till inför säsongen 2009 och hoppas på många fina fotbollsstunder för föräldrar och andra supportrar längs fotbollsplanerna i år!

//Andreas Georgson