Inför Sarpsborg 08 FF – MFF

Publicerad 24 oktober 2018 i Nyheter

Den andra bortamatchen i gruppspelet i UEFA Europa League bjuder på ett nordiskt möte med norska Sarpsborg 08 FF.

I den jämna grupp I står alla lag på tre poäng inför den kommande omgången. Sarpsborg 08 FF förlorade i Istanbul mot Besiktas JK men tog en stark seger mot KRC Genk med 3-1 på hemmaplan i omgång två.

– Sarpsborg visade mot Genk vilket bra fotbollslag de är. Jag har sett matchen och de förtjänade att vinna. Vi vet att vi kommer att möta ett bra lag imorgon men vi vet också att vi har bra chans att vinna matchen, säger Uwe Rösler.

De norska motståndarna har lagt stort fokus på Europaspelet vilket har gjort att formen har haltat något i den inhemska ligan. Att hitta balansen mellan ligaspel och Europaspel är en svår men rolig utmaning, menar Uwe Rösler.

– Det är en utmaning att balansera Allsvenskan och Europaspel, men det är en rolig utmaning. Det kan mycket väl vara en avgörande match för både oss och dem, det är viktigt att även ta poäng på bortaplan och inte bara förlita sig på hemmaspelet.

För Andreas Vindheim blir morgondagens match speciell då han kommer att ställas mot flera norska landsmän.

– Såklart det är speciellt för mig att spela mot ett lag från Norge. Det är en viktig match och det gäller för oss att visa vem som är bäst i Skandinavien, säger Andreas Vindheim.

MFF reste till Norge med 21 spelare i truppen vilket betyder att tre spelare kommer att utgå från morgondagens matchtrupp. Den enda som saknas på grund av skada är Guillermo Molins, som dock börjat stegra återhämtningen och medverkar i vissa pass ute på fotbollsplanen.

Truppen
1. Walter Viitala
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson
35. Samuel Adrian
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners