Inför Sandviken – Malmö FF i Svenska cupen

Publicerad 19 augusti 2012

Malmö FF åker imorgon upp till Sandviken för att spela sin första match i Svenska cupen. Matchen kommer att spelas på Jernvallen som wikipedia beskriver som Europas modernaste fotbollsarena… år1938 då den byggdes. Under årens lopp har Jernvallen fått anordna två VM-matcher 1958 då arenan tog in 20 000 istället för dagens kapacitet på 7000.

Nytt för i år är att man kommer att göra om Cupen. Istället för att spela en match i taget med en final under hösten så kommer MFF, vid vinst mot Sandviken, gå in i ett gruppspel som spelas i mars. Detta är ett sätt att få in bättre matcher innan Allsvenskan drar igång samtidigt som vinnaren ligger bättre i fas när man ska kvala in till Europaspel.

Rikard Norling, vad tycker du om det nya upplägget med cupen?
– Värt att pröva tycker jag. Börjar jag, utan att erfarenhet av det och tagit mig an upplägget med öppenhet, tala illa om det så tycker jag inte det är så ödmjukt. Vi går in i det och ser vad känslan blir. Förhoppningsvis går vi hela vägen och då kan vi tala om vad vi tyckte om upplägget.

Under dagens träning spelade Alexander Nilsson ute på vänsterkanten. Är det på grund ut av ”skadekrisen” på det centrala mittfältet, eller är det för att du vill pröva honom där?
– Det är väl ett behov åt båda håll. Det ena utesluter inte det andra.

Hur svårt blir det att ställa om ifrån att ha mött Lazio på Stadio Olimpico i torsdags och nu Sandviken på Jernvallen?
– För professionella fotbollsspelare i stora lag så är det en av sakerna som inte ska vara någon skillnad hur man går in i respektive match.

Truppen

Robin Olsen, Viktor Noring

Jasmin Sudic, Daniel Andersson, Daniel Larsson, Erik Friberg, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Simon Thern, Mathias Ranégie
Miiko Albornoz, Amin Nazari, Dardan Rexhepi, Ricardinho, Alexander Nilsson, Filip Helander, Simon Kroon,
Matias Concha, Tokelo Rantie