Inför returmatchen mot FC Riga

Publicerad 12 juli 2021 i Herr,Nyheter

Med ledning 1–0 efter matchen i Malmö är det på tisdag dags för returen i Riga.

Matchinformation

Avspark: 18:00
Spelplats: 
Skonto Stadium
TV-sändning: 
Aftonbladet

Jon Dahl Tomasson om:

Läget i truppen
Vi har många duktiga spelare på alla positioner så konkurrensen är tuff. Vi har varit bra på att rotera i laget så trots att det är ett tajt spelschema så har vi fräscha spelare. Stämningen är på topp och vi ser fram emot matchen imorgon. Vi känner oss väl förberedda och kliver in med känslan att vi vet vad vi kan. Vi är ett lag som vet vad som krävs för att vinna och vi är duktiga på att göra mål.

Antonio Colaks målform
Det är inte lätt att komma till ett helt nytt fotbollsland och leverera men Antonio har fått en jättefin start. Han tar för sig och visar både på träningar och matcher att han är en ledare. Han är en anfallare som vill delta mycket i spelet.

Motståndarna
Det är ett fysiskt starkt lag och i förra mötet visade de upp ett bra försvarsspel. Det är alltid svårt att försvara sig mot en mur av spelare. Så sent som idag värvade klubben en ny spelare så det är ett lag med höga ambitioner som också vunnit den lettiska ligan tre år i rad. De har flera Europakval bakom sig och har rutin från den här typen av matcher.

Matchbilden
Vi har 1–0 med oss men det är ingenting vi tänker eller fokuserar på. Vi har vår matchplan klar och i den matchplanen ingår alltid att gå för seger. I och med resultatet senast så får vi nog se ett annat Riga i den här matchen. De måste gå till anfall och då kommer där finnas ytor för oss att jobba med.

Presskonferens inför matchen

Se hela presskonferensen med JDT och Antonio Colak.

huvudpartners

officiella partners