Inför returen mot HJK Helsingfors

Publicerad 26 juli 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF är på plats i den finska huvudstaden för att under tisdagskvällen fortsätta kvalet i UEFA Champions League. Med sig från förra veckans möte har MFF ett 2–1-resultat.

Om matchen:

Avspark: 18:00 (Svensk tid)
Spelplats: Sonera Stadium
TV-sändning: Sportbladet Play

Jon Dahl Tomasson om:

Att spela matcher i Europa:
Vi ser fram emot morgondagen. Det är alltid en pulshöjare att gå ut och spela den här typen av matcher men vi älskar det. Vi älskar att spela Europamatcher och vi älskar det här tajta spelschemat där vi har matcher var tredje dag. Det är en del av klubbens ambition, en del av spelarnas ambition och en del av min ambition. Jag tror att den här typen av matcher ger alla i och runt laget en massa energi så vi ser verkligen fram emot matchen här i Helsingfors.

Den förväntade matchbilden:
Vi möter ett bra lag och vi går ut och har respekt för vår motståndare, som vi alltid har. Helsingfors är ett bollskickligt lag som är skickliga på att ställa om snabbt, något de visade redan i förra mötet. Samtidigt är vi ett lag som vill anfalla, spela en underhållande fotboll i kombination med ett resolut försvar. Vi är ett lag som gillar att göra mål och vi är här för att göra en bra prestation och för att ta oss vidare mot ett gruppspel i Europa. Det är två lag som kommer till matchen med gott självförtroende så jag ser fram emot en bra och välspelad match i morgon.

Att kliva in med ett 2–1-resultat:
Jag tror att när du spelar den här typen av matcher ska du passa på att njuta. Du ska gå ut och ta vara på chansen och inte fokusera på så mycket mer än det som händer här och nu. Vi har ett antal fina matcher bakom oss som stärker oss inför den här typen av matcher. Vi har en bred trupp där alla är med och utmanar om en startplats. Vi har killar som tar chansen när man får chansen. Det är en en trupp med gott självförtroende som är här.

matchvärd:

huvudpartners

officiella partners