Inför returen mot Cork City

Publicerad 24 juni 2004

Mattias Asper, Patrik Andersson och Jon Jönsson är tillbaka i truppen. Tom Prahl tror på en vändning – annars väntar skamvrån. Info om biljetter och insläpp.

Truppen som ska vända 1-3 från förra lördagens bortamöte i Intertotocupen:

Målvakter: Mattias Asper, Joel Ringström.
Försvarare: Daniel Majstorovic, Patrik Andersson, Olof Persson, Thommie Persson, Glenn Holgersson.
Wing-backar: Joseph Elanga, Behrang Safari, Jon-Inge Höiland.
Centrala mittfältare: Hasse Mattisson, Tobias Grahn, Thomas Olsson, Louay Chanko, Afonso Alves, Jon Jönsson.
Anfallare: Darko Lukanovic, Niklas Skoog.

Det är exakt en månad sen den minst sagt befriande segern mot HIF, den som gav MFF lugn och arbetsro under EM-uppehållet efter fem raka matcher utan vinst under maj. Lite semester har följts av ett positivt läger i Dalarna med två segrar i träningsmatcher, och inför förra lördagens första intertotomatch syntes ambitionen att i dubbelmötet mot Cork City FC komma igång igen och få ett bra avstamp inför den allsvenska omstarten fullt naturlig.

Men en obehaglig överraskning väntade på Turner’s Cross. Cork tog tidigt ledningen och utökade den dessutom till både 2-0 och 3-0. Först i 85:e minuten kunde inbytte Darko Lukanovic reducera och därmed skapa någorlunda rimliga förutsättningar för en vändning i returen nu på söndag.

Vad hände (inte) på Irland, Tom Prahl?
– Vi gjorde ingen bra match, vår insats är inte acceptabel. Vi gjorde ett par rejäla tavlor vid målen: vid första målet tappar målvakten bollen så att de kan rulla in den i öppen kasse, sedan är det två fasta situationer där vi är tama, och sedan hade de väl i och för sig inte så många fler chanser egentligen. Men det allmänna spelet var inte heller acceptabelt, och det har jag berättat för spelarna. Det var väldigt strukturlöst, framför allt på mitten, mycket trillande och duttande med bollen – nästan inget djupledsspel alls.

Det låter som om problembilden från i maj hänger kvar också som ett orosmoln inför framtiden. Men i veckan har laget tränat intensivt på att få struktur i anfallsspelet, på att komma fram med fler inlägg – inte bara från wing-backarna, utan också från den offensiva mittfältarna, som enligt Prahl alldeles för lite sökt andra ytor än de centrala – och få till bra avslut på inläggen.

På skadefronten har det ljusnat, såtillvida att Patrik Andersson är tillbaka – i full träning efter kortisonsprutebehandling – tillsammans med Mattias Asper och Jon Jönsson, men fortsatt mörkt för Andreas Yngvesson som dras med sina hälsenor. Tobias Grahn var sjuk på fredagens träning, men hoppet är gott om hans medverkan på söndag – då en bättre blå prestation är att räkna med.

– Cork är ett bra irländskt lag, men de är inte så bra att de ska klå oss i två matcher: åker vi ut mot dom hamnar vi i skamvrån. Jag visste i och för sig att det inte skulle bli som mot Portadown ifjol; jag mötte Bohemians med HBK i kvalet till Champions League och vi vann med 2-1 borta och 2-0 hemma, men det var stenhårt i bägge matcherna, vi hade mindre boll än de. Det är skillnad på Irland och Nordirland. Men jag är övertygad om att vi gör en bättre match hemma, vi vill ju gärna gå några rundor till. Vi vänder det här, jag tror det, säger Tom Prahl.

Info om biljetter och insläpp till matchen
Det har varit dåligt med information kring biljetter, förköp, insläpp och slikt – vi beklagar och ber om ursäkt för detta. Men läget är rätt lugnt: alla platser är onumrerade, och insläppet börjar en och en halv timme innan avspark. VIP-årskorten gäller för inträde, men inte för den vanliga platsen då det som sagt är onumrerat.

Biljettpriser:
Sittplats vuxen 180 : – , ungdom 70 : –
Ståplats vuxen 100 : – , ungdom 60 : –

Det väntas också lite supportrar från Irland, mellan 100 och 300 personer.

/Tobias Christoffersson