Inför PSG – Malmö FF

Publicerad 15 september 2015 i Nyheter

Även fast det är få spelare kvar ifrån laget som spelade Champions League ifjol menar Åge Hareide och Markus Rosenberg att lärdomen finns kvar nu när laget för andra året i rad går in i världens bästa klubblagsturnering. Nyckelorden inför tisdagens bortamöte mot Paris Saint-Germain blir respekt, tro och mod.

– Det blir otroligt viktigt att vi går ut och visar respekt men ändå tar för oss. Vi pratade mycket om det förra året och jag tycker även att vi visade just det bortsett ifrån den andra halvleken mot Atletico Madrid nere i Spanien, säger Åge Hareide och fortsätter:

– Vi är här av en anledning och det är för att vi är ett bra lag. Om vi får bollen och vågar hålla i den så vet vi att vi kan spela. Det kan hända att vi måste förändra lite på grund av matchbilden, men tron på vårt eget spel måste alltid finnas.

På måndagens presskonferens var det många journalister som undrade hur MFF-tränaren såg på att motståndarna hade ett väldigt namnstarkt lag. Åge Hareide var dock noga med att påpeka att många i dagens MFF möt spelare ifrån Paris, antingen via landskamper eller i tidigare klubblag, och att de klarat av det.

– Vi har skapat en trygghet tillsammans. Om vi bara sätter vår defensiv och klarar av att ställa om kan vi utnyttja Markus Rosenberg och Nikola Djurdjic. Vi vet att vårt lag kan spela när vi väl vågar och det gäller att visa det även mot de bästa. Ger vi bort bollen blir vi oorganiserade men jag tror att mitt lag kommer att våga spela imorgon, säger Hareide.

– Vi visade ingen större respekt förra året bara för att de klubbarna hade mer namnkunnigt lag, varför ska vi göra det i år? Vi gjorde det väldigt bra förra året men tog tyvärr för få poäng. Vi visade att vi var i Champions League av en anledning och det ska vi göra även i år, säger Markus Rosenberg och fortsätter:

– Vi har inte fått den lättaste gruppen direkt. Men när du går in för en match, oavsett motstånd, så är det elva mot elva och då kan vad som helst hända.

På frågorna hur de båda ser på fjolårets Champions League spel och motståndare kontra årets svarade de båda:

– Jag ser ingen större skillnad i vårt lag, bara massa nya ansikten. För egen del så är den första gången alltid lite speciell – så är det. Men det blir en extra nerv när du kommer ut och spelar i Europa, säger Markus Rosenberg.

– De lagen som vi spelade mot ifjol var väldigt bra som kollektiv. Våra prestationer var också väldigt bra, inte minst på hemmaplan. I gruppspelspremiären i fjol spelade vi med ett mittfält bestående av Emil Forsberg, Enock Kofi Adu och Magnus Eriksson – jag skulle vilja säga att vi har ett starkare mittfält i år. Det är en annan typ av motstånd i år där de har bättre individer. Paris Saint-Germain är tidigt in på sin säsong och har inte riktigt kommit igång än. Det är därför som jag är glad att vi möter dem nu direkt, säger Åge Hareide.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson.

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Carvalho, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotún.

Tobias Sana, Guillermo Molins, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Oscar Lewicki.

Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Nikola Djurdjic.

Paris Saint-Germain – Malmö FF
Parc des Princes
tisdag 15/9 klockan 20.45
TV3

Vi visar matchen i Restaurang 1910 på Swedbank Stadion.

huvudpartners

officiella partners