Inför premiären del 4- MFF Support lovar fest!

Publicerad 07 april 2002

MFF Support närmar sig ned stormsteg fjolårets medlemsantal 2186 redan innan premiären på måndag! Aldrig någonsin har så många anmält sig till en bortaresa mot Norrköping som man redan har gjort till bortapremiären. Dessutom har man en nybildad TIFO-grupp och massor med lokalavdelningar på gång i Sverige.

På måndag smäller det. Då blir månader av förberedelser helt plötsligt verklighet och allvar. MFF Support har inte legat på latsidan de senaste åren och denna försäsong är inget undantag.
Medlemsantalet fortsätter att stiga och det är ingen orimlighet att tro att man skall kunna bli 3000 medlemmar redan i år. Man har lanserat en ny och bättre uppdaterad hemsida, www.mffsupport.com Man säljer souvenirer som aldrig förr och dessutom börjar man knoppa av sig runt om i landet. Först ut var Stockholm, Lund och Hörby men nu är även lokalavdelningar på gång i Göteborg, Klågerup, Oxie samt på Irland (!). Dessutom kommer Lund utökas till att även innehålla Staffanstorp och Bjärred.

I Stockholm har man cirka 150 medlemmar och man har varit med att arrangera specialvisningar av Blådårar 2- vägen tillbaka samt arrangerar en del bortaresor bl a en minibuss till premiären i Malmö samt minst en 50-mannabuss till bortapremiären mot Norrköping. I Hörby arrangerar man bussar till hemmapremiären och i Lund buss till bortapremiären.

MFF Support arrangerar alltid resor till bortamatcherna men i år styr man upp anmälningsproceduren något. Man måste numera köpa en biljett i MFF Supports butik eller i samband med en hemmamatch eller, för dem som bor utanför Malmö, betala in via postgiro. Detta till följd av att vissa anmälde sig per telefon och sedan aldrig dök upp. Resan mot Rostock i januari var droppen som fick bägaren att rinna över och man förlorade 10 000 kronor. ”Dessa pengar kunde vi ha använt betydligt bättre” säger MFF Supports ordförande Peter Åhlander i en kommentar. ”Vi har i styrelsen att ansar för hur våra tillgångar används och det är inte försvarbart att förlora så mycket pengar utan att reagera och göra något åt det. Dessutom skall det tilläggas att många klubbar i Sverige har precis samma rutiner”

Till året säsong har det bildats en TIFO-grupp; MFF Tifosi 96 som skall se till och höja stämningen ytterligare på hemma- och bortamatcherna. Vi skall inte avslöja för mycket men det en del nyheter är på gång och material har köpts in från Italien. Man lovar att premiären blir något extra! Man har dessutom en egen hemsida där man kan anmäla sitt intresse om man vill hjälpa till; www.mffsupport.com/tifo

Premiären börjar redan klockan 15.00 på Gloria´s Sportsbar på S. Förstadsgatan. Här kan man svalka sina strupar i den nya ölen respektive cidern från MFF Support.

Sedan är det dags för en upprepning av förra året succé nämligen en himmelsblå triumfmarsch från Triangeln. Samling klockan 17.30 samt avmarsch en kvart senare.

Det är lovat vackert väder så kom i tid gott folk. I morgon börjar festen och alla är välkomna!

/Patrik Jandelin