Inför premiären del 1- Malmö kokar!

Publicerad 03 april 2002

Malmö bubblar av förväntan. På måndag är det dags för Allsvensk premiär.
Här kommer första delen inför allvaret.

Slut med träningar på fruset konstgräs, slut med träningsmatcher mot ointressanta lag, slut med tysta och frusna supportrar.

På måndag är det så äntligen dags. Då springer 11 ljusblå hjältar ut på planen och möts av ett öronbedövande jubel och färgsprakande publik.

Malmö FF bjuder upp till fest och alla är välkomna.

I fjol trodde vi att toppen var nådd. Publik, sponsorintäkter och souvenirförsäljning ökade men det verkar vara ett ännu värre tryck i år. Över 5000 biljetter är bokade till varje match.

I början med igår distribuerades en 20-sidig bilaga, med tidningsbärarna, ut till över 260 000 hushåll i Malmö med omnejd. Här kan du läsa allt inför den Allsvenska premiären.

Känner du att du inte kan vänta utan vill ha mer MFF? Då är du välkommen till den Blå lördagen i Malmö. På fem ställen i Malmö; Triangeln, Clas Ohlson, Hansa Compagniet, Caroli City och Lilla Torg, kommer det mellan klockan 11.00- 15.00 att finnas Herr- och Damspelare på plats. Du kan prata fotboll, få autografer eller köpa souvenirer. På Lilla Torg kan man även mellan klockan 12.00-16.00 anmäla sig till Malmö FF:s fotbollskola

På Lilla Torg kommer det dessutom att finnas ett 15×8 meter stort uppblåsbart fotbollsspel. Här är alla ungdomar välkomna att prova på att spela och kanske prova på att lira av sina idoler från Malmö FF?

Klockan 13.00 är det så dags för en prestigeladdad match mellan LM Lilla Torg FC och Malmö FF:s A-trupp. Mitt på Lilla Torg och mitt bland alla lördagsflanörer.

Malmö FF står bättre rustat än någonsin. Ekonomin är stabil, Organisationen förstärkt, satsningar på fotbollskola och ungdomslag. Ett bra samarbete med näringsliv och småklubbar som hela tiden har ambitionen att förbättras.

Malmö FF har efter förnedringens år 1999 jobbat långsiktigt och målmedvetet för att åter nå målet att bli Sveriges bästa fotbollsförening på och utanför planen. Fotbollsmässigt så har vi en ledarstab, som borde göra konkurrenterna blå av avund. Vi har en jämn och stark trupp från alla jordens hörn för att försvara den himmelsblå äran samt en tränare med fötterna i den skånska myllan. Vi har Sveriges bästa supportrar i MFF Support och de har lovat att premiären skall bli fantastisk.

På måndag börjar allvaret. Har du inte köpt årskort eller biljett så skynda dig. På måndag är det samling på Gloria´s Sportsbar redan klockan 15.00 för de himmelsblå supportrarna. Klockan 17.30 samlas alla, oavsett ålder och kön, på Triangeln och en kvart senare går Triumfmarschen genom Malmös gator med Malmö Stadion och Allsvensk premiär som mål!

/Patrik Jandelin, Malmö FF