Inför play-off-returen mot Sivasspor

Publicerad 24 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Med ett 3–1-resultat i ryggen från hemmamatchen mot Sivasspor, är det dags för retur i play-off-mötet, till UEFA Europa League, nere i Turkiet.

OM MATCHEN

Avspark: Torsdag 25 augusti 19:00 CET
Spelplats: New Sivas 4 Eylül Stadium
TV-sändning: Matchen sänds på MFF Play Premium. Sändningsstart 18:25.

Du kan köpa matchen för 149 kr eller teckna ett abonnemang för 99 kronor/månad som du kan avsluta när du vill. Sändningen startar 18:25 med uppsnack, analyser och intervjuer inför matchen.

Andreas Georgson om…

… matchbilden han förväntar sig i returen:
– Jag tror det kommer bli en annorlunda match jämfört med hemmamatchen i förra veckan. I Malmö kände vi att Sivasspor inte tog några större risker utan spelade mer på säkerhet och gjorde väldigt mycket för att dra ner på tempot. Vi kommer se ett lag som pressar oss betydligt högre och som spelar med en större aggressivitet imorgon. De behöver göra mål och det kommer ge oss ytor att jobba med högre upp i spelplanen.

…att de nya spelarna har hittat sina roller:
– Precis som våra motståndare har vi fått in en hel del nya spelare under sommaren. Jag tycker vi har kommit närmare som grupp under hela den här Europaresan. Många matcher har gett oss möjligheten att spela ihop oss och jag tycker att alla har börjat hitta sina roller. Sivasspor har en liknande situation men har haft svårare att få ihop laget som grupp.

…arenan i Turkiet:
– Jag gillar den mycket. Det är en fin arena som är nästan helt nybyggd och det märks. Planen är stor och det är till vår fördel. Men vi förväntar oss en fullsatt stadion imorgon och det kommer bli tufft att kliva ut här inför deras supportrar. Men det är också en sådan här match som är hela hjärtat i sporten. Det är de här matcherna du kommer ihåg när du lägger av och blir gammal. Vi har spelare som älskar den här typen av matcher.

…den fina play-off-statistiken:
– Du vinner inga matcher på gamla meriter men vi går in i den här play-off-matchen med fina minnen. Det finns en psykologisk utmaning i att komma in i en retur med ett bra resultat. Det kommer med lite utmaningar, det kan man aldrig bortse från, men det som gör att man i slutändan vinner fotbollsmatcher är att man gör de lätta sakerna rätt och att man löper mycket, offrar sig för varandra och gör fler mål än sina motståndare.

huvudpartners

officiella partners