Inför Partizan Belgrad – Malmö FF

Publicerad 27 juni 2014

Som förberedelser inför det kommande kvalet till Champions League har Malmö FF bokat in två träningsmatcher mot motståndare som även de ska kvala till klubblagens finaste turnering. Ikväll spelar MFF borta mot Partizan Belgrad och på onsdag nästa vecka väntar FC Köpenhamn hemma på Swedbank Stadion. Åge Hareide hoppas att matcherna ska vässa lagets form och få spelarna att fokusera på kommande uppgifter.

Strax efter klockan 07.00 igår morse rullade spelarbussen ut ifrån Stadionområdet och satte kurs mot Kastrup för vidare flyg mot Belgrad och matchen mot Partizan Belgrad. Kvällens träningsmatchen mot serberna är en förberedelse inför det stundande kvalet till Champions League och just därför ville Åge Hareide och de övriga ledarna att resan och matchen skulle efterlikna en kvalmatch så mycket som möjligt.

Precis som i kvalet till Champions League reste laget dagen innan match för att hinna med ett träningspass på matcharenan kvällen innan.

– Vi ville spela mot en större europeisk motståndare som förberedelser inför vår kvalmatcher och just därför valde vi att spela mot Partizan Belgrad, där vi får en tuff motståndare på bortaplan som gör att vi kan öva på det som vi måste ha på plats inför kvalet, berättar MFFs tränare Åge Hareide.

På vilket sätt kommer spelet att skilja sig när vi spelar ute i Europa?
– Inte mer än att det kommer att bli mer markeringsspel, i Sverige spelar vi annars väldigt mycket zonspel. Men det är hela upplägget som vi kommer att se över där vi reser tillsammans och bor tillsammans för att förbereda oss på bästa sätt inför våra matcher mot FK Ventspils.

För att efterlikna en kvalmatch så mycket som möjligt har klubbens scout, Vito Stavljanin, analyserat Partizan Belgrad och rapporterat till truppen.

– Vi kommer framförallt att titta på oss själva och hur vi löser det både offensivt och defensivt. Om vi gör en prestation där vi spelar jämnt mot Partizan. både resultatmässigt och prestationsmässigt, kommer jag att vara nöjd, avslutar Åge Hareide.

Truppen till ikväll:

Målvakter: Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Försvarare: Ricardinho, Filip Helander, Matias Concha, Erik Johansson, Johan Hammar

Mittfältare: Amin Nazari, Simon Thern, Markus Halsti, Guillermo Molins, Erdal Rakip, Petar Petrovic, Piotr Johansson

Anfallare: Markus Rosenberg, Magnus Eriksson, Pawel Cibicki