Inför P16-finalen

Publicerad 20 oktober 2007

Malmö FF:s P16-lag har anlänt till Stockholm, knappa dygnet innan söndagens SM-final, som har avspark 15.00 på Stockholms Stadion. Anders Palmér tror att matchinledningen kan bli särskilt viktig. Hemsidan direktrapporterar från matchen.

Efter tre raka hemmamatcher och segrar i SM-slutspelet får MFF:s P16-lag finna sig i att bege sig till huvudstaden för att spela final mot Djurgården, på självaste Stockholms Stadion. Laget har åkt upp under lördagen för att kunna förbereda sig på bästa sätt, och kör sista passet på Hjorthagen halv fem. Tiden innan matchen imorgon fördriver laget bland annat med en guidad tur på stan.
– Vi har tränat lite lättare i veckan för att komma utvilade med pigga ben och kloka huvuden till matchen, men annars har vi inte gjort något särskilt. Det kommer att kännas lite speciellt men förstås väldigt kul för killarna att spela final inne på anrika Stockholms Stadion, säger P16-tränaren Anders Palmér.

Djurgården kan bli en svår nöt att knäcka; laget har inte släppt in ett enda mål i slutspelet. En utmaning för det himmelsblå talanggäng som producerat så oerhört många under året – 138 mål i serien till exempel!
– Ett tidigt mål från oss vore bra, för att sätta dem i darrning. Men Djurgården har börjat starkt i flera av sina matcher också, så inledningen kan visa sig viktig imorgon. Vi har goda förhoppningar, säger Anders Palmér, som ännu klurar lite på laguppställningen och har hela truppen på 21 man med sig upp.

Avspark på Stockholms Stadion söndag 15.00 – och hemsidan kommer att lägga ut direktrapporter från matchen med så jämna mellanrum som möjligt.

MFF:s väg till finalen
Åttondel: MFF-Högaborg 6-1
Kvart: MFF-Elfsborg 3-2
Semi: MFF-Hammarby 3-2

En seger och ett SM-guld skulle bli klubbens första för sextonåringar sedan 1993, så nog är det dags igen nu. Lycka till imorgon, pågar!

/Tobias Christoffersson