Inför Östersunds FK – MFF

Publicerad 15 juli 2020 i Herr,Nyheter

MFF reser till Jämtland för att hämta hem tre poäng i Allsvenskans åttonde omgång.

Isaac Kiese Thelin och IFK Norrköpings Eric Smith i duell i måndags.

Sören Rieks kanonskott i den första halvleken mot IFK Norrköping såg länge ut att bli segermålet i den förra omgången. Men i slutskedet kvitterade gästerna och det oavgjorda resultatet gav en besk eftersmak.

– Vi är riktigt besvikna över att vi inte fick med oss tre poäng mot Norrköping. Det syntes att det var två topplag som möttes och vi spelade långa stunder ut dem. Men det är frustrerande och irriterande att de gör mål i slutet, det är inte första gången det sker och den biten arbetar vi med att få bort, säger Jon Dahl Tomasson.

– Det är skönt att det är en ny match redan nu. Vi ska bygga vidare på vad vi har gjort de senaste två matcherna. Vi har visat framsteg offensivt och det önskar jag se mer av imorgon mot Östersund.

Den kommande motståndaren Östersunds FK ligger på 13:e plats i serien och bröt nyligen med huvudtränaren Ian Burchnall. Ny på posten är Amir Azrafshan som gör sin första match som ansvarig.

– De innebär att vi inte kan veta till hundra procent hur de kommer att spela. Men de har sin spelartrupp kvar och det är ett lag som vill bjuda upp till spel. Det ändras inte bara för att de byter tränare.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson i samtal med Ola Toivonen.

MFF reser upp till Östersund med 19 man, men får klara sig utan duon Lasse Nielsen och Arnór Traustason.

– De är inte tillgängliga än tyvärr. Arnór har några små bekymmer men vi hoppas han är tillbaka snabbt och Lasses rehab går bra.

Torsdagens avspark på Jämtkraft Arena är 19:00. Matchen visas på Dplay.

huvudpartners

officiella partners