Inför Östersunds FK – MFF

Publicerad 27 juli 2019 i Nyheter

Matcherna duggar tätt i sommarvärmen. Bara tre dagar efter matchen mot NK Domzale i Slovenien väntar en ny bortamatch, nu i Östersund.

Matchen mot Östersunds FK blir den andra den här veckan efter torsdagens Europakval som slutade 2–2 mot NK Domzale.

– Matchen i Slovenien tog på våra krafter. Och det är bara 63 timmar mellan slutsignalen där och avspark imorgon. Östersund är en svår plats att komma till, det minns från förra året. I år är utmaningen ännu större, med tanke på omständigheterna, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Efter uppehållet har Östersunds FK spelat fyra matcher med facit en vinst, två oavgjorda och en förlust. Laget ligger på åttonde plats i tabellen.

Förra årets möte på Jämtkraft Arena blev en målrik historia. ÖFK gick upp till en tidig 2–0-ledning, men MFF kom tillbaka och vände på steken till en 3–2-seger, efter två mål av Sören Rieks och ett av Marcus Antonsson.

– Uppe i Östersund behöver du ha energi på planen. Energi att attackera och försvara. Är du passiv och avvaktande blir du straffad. Vi ska mönstra ett lag imorgon som kan ge oss energi. För vissa spelare kan det innebära 60 minuter, för andra att komma in från bänken i 25 minuter. Det är det jag behöver lista ut tillsammans med mitt team.

I MFF-lägret finns några frågetecken för skador och känningar. Ledarstaben har garderat och tagit ut en 20-mannatrupp som bantas till 18 en timme före avspark.

– Vi kommer att ställa ett bra lag på banan med spelare som får visa vad de går för. Vi har förutsättningarna för att kunna vinna och det är det vi siktar på, säger Uwe Rösler.

Truppen

huvudpartners

officiella partners