Inför Östersunds FK – MFF

Publicerad 27 maj 2016 i Nyheter

Sista matchen för vårsäsongen spelas på bortaplan mot Östersunds FK och MFF åker upp till Östersund med ambitionen att behålla serieledningen över uppehållet.

– Vi har varit bra på att vinna matcher, vi har förlorat några men vi har varit bra på att inte spela oavgjort. Det är det som räknas i det långa loppet, tar man oftast tre poäng så går det fort upp till toppen, säger Allan Kuhn om vårsäsongen hittills och fortsätter. Det är en match kvar men vi har plockat två poäng i snitt, det är mer än godkänt. Det som räknas nu efter de här tolv matcherna är att vi är med där uppe, oavsett hur det går imorgon egentligen. 

Motståndarna Östersunds FK är nykomlingar i årets Allsvenska och deras 15 inspelade poäng gör att de befinner sig på en tionde plats i tabellen. Allan Kuhn ger sin syn på morgondagens motstånd.

– Det är en spelskicklig, optimistisk nykomling som är bra med bollen och särskilt på konstgräs som de tränar mycket på. De har ett offensivt och fint sätt att spela på och det blir en svår bortamatch. 

Östersund kommer från en storförlust med 5-0 senast mot GIF Sundsvall men har dessförinnan vunnit mot bland annat IFK Göteborg.

– Jag såg hemmamatchen när de vann rättvist med 2-0 mot Blåvitt och då såg man vad de kan och hur de kan såra en. Men jag såg också när de förlorade hemma med 4-2 mot Örebro. Jag tror det blir en mycket svår match – för båda lagen, säger Allan Kuhn.

MFF:s tränare vill se en matchbild där MFF har mycket boll, eftersom han varnar för att Östersunds styrka är när de tillåts ha bollen och trötta ut motståndarna.

– Det är viktigt för oss att vi har mycket boll mot dem, så att de får springa. Det tror jag är det viktigaste. Så inte de tillåts ha bollen mer än oss för det är de duktiga på. Då tröttar de ut motståndarna. Mycket snabbt spel kring fötterna, det är viktigt på konstgräs. Mycket rörelse utan boll för att vi ska kunna avsluta våra anfall.

Det blir en förändring i truppen gentemot matchen mot Falkenbergs FF – Tobias Sana ersätts av Teddy Bergqvist, efter att Sana gick av fredagens träning med en svullnad i låret. Wilner Registre, naprapat i MFF, ger en uppdatering om Tobias Sanas skadesituation.

– Han har varit lite osäker hela veckan på grund av en svullnad i benet och han kände på träningen att han inte var riktigt hundra, så vi gjorde bedömningen att inte riskera något. 

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson
Franz Brorsson, Kári Árnason, Carvalho,  Pa Konate, Anderas Vindheim, Anton Tinnerholm,
Piotr Johansson, Vladimir Rodic, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Erdal Rakip
Vidar Örn Kjartanson, Markus Rosenberg, Teddy Bergqvist

Östersunds FK – Malmö FF
Jämtkraft Arena
Lördag den 28 maj klockan 16:00

Biljetter till bortasektionen finns att köpa här

huvudpartners

officiella partners