Inför Östersunds FK – MFF

Publicerad 15 mars 2018 i Nyheter

Spännande semifinalmöte mellan regerande cupmästarna och svenska mästarna.

Östersunds FK – Malmö FF
Lördag 17 mars 18:15
Jämtkraft Arena

Efter förra helgens kvartsfinalseger mot IFK Göteborg är Malmö FF ett av fyra kvarstående lag i Svenska cupen. På lördag är det dags för semifinal och för motståndet står fjolårets cupmästare Östersunds FK.

– Det här är ett lag som jag har full respekt för. De kommer att bjuda på en rejäl utmaning, även om jag tycker att vi är det bättre laget. Det kommer att bli en väldigt jämn match, säger Magnus Pehrsson.

Förra säsongen coachade han MFF till en seger och en oavgjord match mot jämtlänningarna. Han ser tillbaka på matcherna som några av fjolårets höjdpunkter och menar att det kan vara en fördel att ha plusstatistik i ryggen inför lördagens semifinalmöte. Men viktigast är att de elva spelarna som kliver ut på Jämtkraft Arena är redo för utmaningen och beredda på att anpassa sig efter matchbilden.

– Det känns viktigt att ha en startelva som kan förändra utseende. Vi har valt ett taktiskt angreppssätt som vi tror på. Men flexibilitet är ett nyckelord i den här matchen, säger Magnus Pehrsson.

Truppen:

Johan Dahlin, Mathias Nilsson.

Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Egzon Binaku, Eric Larsson.

Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Samuel Adrian, Sören Rieks, Arnór Ingvi Traustaason, Mattias Svanberg, Laorent Shabani, Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg.

Oscar Lewicki och Andreas Vindheim skadades i förra helgens match mot IFK Göteborg och missar semifinalen. Fredrik Andersson saknas på grund av smärta i handen. Pavle Vagic är på väg tillbaka från tidigare skada men ännu inte matchredo.

Ska du se matchen på plats? Läs biljett- och supporterinformation här!

Matchen visas på C More och Supporterhuset!

huvudpartners

officiella partners