Inför Östers IF – Malmö FF

Publicerad 24 februari 2019 i Nyheter

Båda lagen segrade i gruppspelets första omgång. Malmö FF åker till Växjö för att spela en mycket betydelsefull match mot Östers IF.

Östers IF – Malmö FF
Måndag 25 februari 19:00
Tipshallen

Det var kanske inte den mest välspelade matchen från MFF:s sida. Men när domaren blåste slutsignal hade MFF besegrat Degerfors IF med 3–2 i den inledande matchen i Svenska cupens gruppspel. Knappa 20 mil norrut vann Östers IF samtidigt en tuff bortamatch mot Falkenbergs FF, vilket gör måndagens möte till något av en tidig gruppfinal.

– Man såg några överraskande resultat igår och vi förbereder oss på samma sätt som alltid. Jag kände att ett par saker inte var helt tydliga för spelarna vid matchen mot Degerfors så jag lovade dem att arbeta mer med det inför den här. Vi ser fram emot matchen och siktar på att vinna den, säger Uwe Rösler.

Vid den matchförberedande träningen under söndagen berättade Uwe Rösler att han kommer att ge Dusan Melicharek förtroendet från start.

– Han förtjänar det. De matcher han har spelat har han stått för några fantastiska räddningar. Han har erfarenhet och klarar att spela med pressen att vara målvakt i MFF. Jag känner förtroende för honom, säger Uwe Rösler.

I veckan spelade MFF som bekant bortamatch mot Chelsea FC i sextondelsfinalen i Europa League. Måndagens motståndare laddade upp med att vinna med 4–0 över Räppe GOIF i en träningsmatch. Förutsättningarna blir minst sagt annorlunda för båda lagen när de möts i Tipshallen.

Malmö FF saknar Franz Brorsson, Markus Rosenberg och Guillermo Molins – där åtminstone den sistnämnde ska vara tillbaka i träning den kommande veckan. Östers IF får klara sig utan målvakten Robin Malmkvist som sedan senaste cupmatchen fått tillbaka symptom från en gammal ögonskada. Man har plockat in den Superettanmeriterade 25-åringen Tobias Andersson som ersättare.  Läs också: Supporterinformation inför Östers IF – Malmö FF

huvudpartners

officiella partners