Inför Öster-MFF

Publicerad 01 juni 2003

Lagkapten med vadproblem och ytterback med ryggskott, men bägge är med i den uttagna sjuttonmannatrupp som åker till Växjö för att besegra Östers IF.

Truppen:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Joseph Elanga, Matias Concha, Jussi Nuorela.
Mittfältare: Erik Johansson, Hasse Mattisson, Thomas Olsson, Andreas Yngvesson, Jon Jönsson, Louay Chanko, Kristian Bergström.
Anfallare: Niklas Skoog, Markus Rosenberg.

Hasse Mattissons vader har ånyo vållat honom besvär de senaste dagarna, men han var med på söndagens träningspass och är med i den sjuttonmannatrupp som är uttagen att färdas en klassisk bortaresväg som efter att ha vuxit igen några år nu öppnats för trafik igen: den till Värendsvallen i Växjö och Östers IF. Med är också Jon-Inge Höiland, ett ryggskott till trots, och hoppet synes hyfsat att bägge kan medverka. Annars är truppen skadefri, med undantag av Jörgen Ohlsson. Peter Ijeh har börjat träna lätt med laget.

Efter den tunga förlusten mot AIK klar cupseger till slut mot Luleå, 4-0, men enligt MFF-tränaren ”oacceptabelt slött” i den mållösa första halvleken. Det är också mer kamp och mer ansvar Tom Prahl erfterlyser hos sitt manskap.
– Vi måste ta mer ansvar, vilja ta mer ansvar, springa ännu mer, offra oss ännu mer.

Prahl är nöjd med vad han sett nyförvärvade men länge skadade Thomas Olsson företa sig i de fyra matcher han spelat för MFF i allsvenska och cup.
– Thomas var utmärkti första halvlek mot AIK, han var bra i Jönköping och gjorde vad han skulle i Luleå.

Motståndarna och nykomlingarna – eller snarare: ”återkomlingarna” – Öster blev inför seriestarten nästan lika tungt nedflyttningstippade som Enköping, men har bitit ifrån ett par gånger och visat att man har bra kapacitet, som garanterat blir bättre när Peter Wibrån ansluter från Hansa Rostock.
– Öster är ett lag vi hoppas kunna ha bakom oss när tabellen räknas samman, men det är en tuff uppgift för oss att åka till Värendsvallen. De är duktiga i sitt offensiva spel med bra passningar och rörlighet. De spelar så kallad bra fotboll och har visat prov på effektivitet i vissa matcher, men har haft marginalerna emot sig i några, säger Tom Prahl.

/Tobias Christoffersson