Inför Örebro SK – MFF

Publicerad 09 september 2017 i Nyheter

Det allsvenska uppehållet är över och Malmö FF åker upp till Närke för att möta elfteplacerade Örebro SK.

Trots avsaknaden av allsvensk fotboll har det hänt saker i Malmö FF den här veckan. Anders Christiansen och Markus Rosenberg har förlängt sina avtal och sex lärlingar har flyttats upp i A-truppen. Roliga nyheter som naturligtvis spridit bra energi i laget inför söndagens bortamatch mot Örebro SK.

Efter lördagens träning inne på Swedbank Stadion betonade MFF:s tränare Magnus Pehrsson att han har efterlyst lite mer försiktighet i försvarsspelet, inte minst eftersom laget har släppt in tidiga mål i de tre senaste matcherna. 

– Vi behöver vara mer cyniska och inte spela oss ur alla situationer från minut ett, utan det är viktigare att bollen inte är i farliga lägen runt vår backlinje, säger han.

I Örebro SK har Axel Kjäll ersatt Alexander Axén som tränare. Han har tagit över ett lag som inför omgången ligger på elfteplats och som i år har noterats för sju segrar, sex oavgjorda och åtta förluster.

– De hade en plump senast mot Sundsvall, men innan dess har de pendlat i matcherna. De blir utdragna med boll och det tyder på en ambition att spela fotboll. Men grejar man inte det offensivt blir det utsatt defensivt. Nu får vi se om Axel [Kjäll] korrigerar det på något sätt.

– De spelade en väldigt defensiv match här i våras. Jag tror inte att de beter sig på det sättet i hans första match på hemmaplan. Men det återstår att se. 

I MFF-lägret vilas Anders Christiansen av säkerhetsskäl på grund av en överbelastning i hamstring. Jo Inge Berget är inte uttagen eftersom han väntas bli pappa inom kort. I övrigt saknas Magnus Wolff Eikrem (ond fot), Anton Tinnerholm (avstängd) och Felipe Carvalho (långtidsskadad).

– Det är väldigt duktiga spelare som vi inte kan ta ut. Men jag är inte bekymrad utan tycker fortfarande det ger möjligheter åt andra spelare i startelvan som är väldigt duktiga och som förtjänar speltid, säger Magnus Pehrsson.

Truppen
Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim

Pavle Vagic, Samuel Adrian, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg

huvudpartners

officiella partners