Inför Örebro SK – Malmö FF

Publicerad 01 november 2019 i Nyheter

Allsvensk avslutning tar MFF på guldjakt i Örebro.

Sören Rieks, Markus Rosenberg och Guillermo Molins jublar efter 2-0-målet mot AIK i måndags.

Det är upplagt för en rafflande allsvensk slutstrid. Den sista omgången sparkar igång på lördag klockan 13:00 med tre lag i guldläge.

För att ta hem titeln behöver MFF vinna mot Örebro SK, samtidigt som Djurgårdens IF förlorar mot IFK Norrköping. Dessutom får inte Hammarby IF vinna mot BK Häcken med så pass många mål att de går om på målskillnad.

Efter den matchförberedande träningen satt en lugn MFF-tränare i pressrummet och poängterade att omständigheterna inte går att påverka.

– Vi behöver göra vårt och bara koncentrera oss på det. Vi ska vinna matchen, sedan kommer vi naturligtvis hålla koll på de andra matcherna och agera utifrån vad som händer där. Men det handlar först och främst om vår egen match, säger Uwe Rösler.

MFF kommer från två tunga hemmasegrar, mot FC Lugano i UEFA Europa League och mot AIK i måndags.

– Vi har åtta vinster på tio matcher i Allsvenskan. Det är därför vi är där vi är och kämpar om titeln. Vi har fortfarande chansen. Mina spelare vet vad som står på spel. Ju större match, desto bättre för oss. Alla vill spela. Jag har ett svårt jobb att ta ut 18 man och sedan en startelva.

Örebro SK parkerar på nionde plats i tabellen. Laget har fyra matcher utan seger, senaste trepoängaren kom i september mot Östersunds FK.

– De riskerar inte nedflyttning, men kan inte heller nå en Europaplats. Men jag förväntar mig att de gör det svårt för oss. Förhoppningsvis gör vi första målet. Över 90 minuter behöver vi visa vilket lag som har något att spela för. Det kommer inte att bli lätt, många lag höjer sig när de möter oss, men i slutändan handlar allt om hur vi själva agerar, säger Uwe Rösler.

Ledarstaben har tagit ut en bruttotrupp på 20 spelare som bantas till 18 en timme innan avspark. Enda spelaren som inte var uttagningsbar är Anders Christiansen, som skadade sig i matchen mot AIK.

huvudpartners

officiella partners