Inför Örebro SK – Malmö FF

Publicerad 08 juli 2012

Rikard Norling inför matchen:

 

Örebro SK ligger sist i tabellen och tog i senaste matchen mot GAIS sin första trepoängare för säsongen, är det ett otacksamt läge att möte dem nu?

– De har en ny tränare (Per-Ola Ljung) och vann senaste matchen vilket har gjort att de fått lite luft under vingarna. Det är ett glatt gäng vi kommer att möta som kanske inte längre är tagna av situationen. Ur det perspektivet räknar vi med att inte möta ett typiskt bottenlag utan ett lag som är i en process där den nya tränaren försöker få ihop laget så som han vill. För vår del handlar det om att spela vårt spel och göra det vi är bra på. Gör vi det så är vi ett riktigt bra lag.

Under veckan har laget tränat på Mariedal IP:s konstgräsplan för att få en liknande känsla till den plan som finns på Behrn Arena. Är det så stor skillnad mellan konstgräsplanerna?

– Förut så har vi tränat på konstgräs dagen före match och då bara lågintensivt. Nu fick vi möjligheten att träna en hel träningsvecka och valde då att göra det på konstgräs. Vanligtvis så brukar matcherna komma oftare vilket gör att man inte hinner med så många träningar innan match. Nu fick vi mycket luft mellan våra matcher och kände då att vi lägger alla träningarna på konstgräs.

Du var uppe i Göteborg och såg Örebros senaste match mot GAIS. Vad tyckte du om ÖSK:s spel?

– Man ser att den nya tränaren har försökt att implementera sina idéer. De har fått en liten annan typ av organisation i spelet. Jag hyser väldigt stor respekt till Sixten (Boström) och tycker att han gjorde ett fantastiskt arbete där uppe. Spelet som Örebro har nu är ett annorlunda spel. Sen om det är ett bättre spel kommer att visa sig i längden.

Vilken matchbild tror du att vi kommer att få se imorgon?

– Jag hoppas att vi ska greppet om matchen och driva på den med vårt spel.

 

 

Morgondagenstrupp:

Johan Dahlin, Viktor Noring,

Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Daniel Andersson, Pontus Jansson, Markus Halsti, Ricardinho

Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Simon Thern, Mathias Ranégie, Miiko Albornoz, Ivo Pekalski, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz, Alexander Nilsson, Erik Friberg