Inför Örebro SK – Malmö FF

Publicerad 15 april 2014

På onsdag spelar Malmö FF bortamatch mot Örebro SK på Behrn Arena. Malmö FF har inlett den allsvenska säsongen med tre raka vinster inför mötet med nykomlingen.

Malmö FF har under veckan förberett sig inför mötet med Örebro på konstgräset på Malmö IP. Åge Hareide har även passat på att se Örebro för att skapa sig en bild över det kommande motståndet.

– Jag såg Örebro live i Stockholm i söndags och jag har sett video från deras tidigare matcher. Vi har bra koll på hur de spelar, säger Hareide. 

I MFFs senaste match krävdes det ett flertal riktigt bra målchanser innan Markus Rosenberg till slut kunde spräcka Gefle IFs nolla. Att segermålet kom sent är inget som bekymrar Åge Hareide.

– Jag är medveten om att det kan ta lite tid att bryta ner motståndarna. Det hade varit mer bekymmersamt om vi inte lyckades skapa några målchanser. Fram till att vi gjorde mål hade vi 17 avslut och några av de avsluten kom på riktigt bra målchanser. Jag var aldrig orolig.

Tror du att spelarna känner samma trygghet?
– Ja, vi pratade om det i paus senast. Vi måste hålla trycket upp och öka tempot i passningsspelet, spela lite snabbare och göra det ännu svårare för motståndarna. Då skapar vi, förr eller senare, de chanserna som behövs för att göra mål.

Har ni pratat mycket om fasta situationer och framförallt hörnor?
– Det är inget som vi fokuserar mycket på. Vi vet att vi hade 14 hörnor i den senaste matchen, vilket är mycket. Vi ska självklart göra det lite bättre. Statistiskt sett är det svårare att göra mål på hörnor nuförtiden än vad det tidigare har varit.

Truppen:

Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Mahmut Özen, Miiko Albornoz, Erik Johansson, Pontus Jansson, Filip Helander, Ricardinho

Guillermo Molins, Markus Halsti, Simon Kroon, Simon Thern, Erdal Rakip, Amin Nazari, Emil Forsberg

Markus Rosenberg, Magnus Eriksson, Pawel Cibicki

Örebro SK – Malmö FF
Behrn Arena
Onsdag 16/4 19.00

Information för er som ska till Örebro finns att hitta här. Det går även att se Bortamatch hemma på Restaurang 1910. Läs mer om evenemanget här.