Inför Örebro SK – Malmö FF

Publicerad 17 juli 2015 i Nyheter

Efter att Agon Mehmeti fixat en poäng med matchens allra sista spark i hemmamötet mot Örebro SK reser MFF upp till Närke med siktet inställt på tre poäng. Laget flög upp till Örebro redan under fredagen för att träna på matcharenan och dess konstgräs. Åge Hareide har fått kryddat sin trupp med nyförvärv och hoppas få se ett MFF som vågar gå för vinst.

– Vi får inte sluta tro på det som vi vet att vi är duktiga på. Vi har en ny extra gnista och spänning i det att vi får in nya ansikten som vi ska spela in i laget och jag tror att de nya spelarna kommer att tillföra mycket energi då de vill visa upp sig. Vi måste slussa in de nya i laget samtidigt som vi har behov att vila några spelar inför returmötet mot FK Zalgiris på tisdag, berättar Åge Hareide.

I veckan öppnade det svenska transferfönstret vilket innebar att de nya spelarna Kári Árnason och Vladimir Rodic kunde registreras och är därmed tillgängliga till lördagens match – dock inte mittbacken Carvalho

– Vi hann tyvärr inte få över licensen ifrån Uruguay idag vilket gör att han inte är tillgänglig för spel imorgon.

Åge Hareide poängterar att han gärna vill spela in de nya spelarna så snabbt som möjligt. Precis som han gjorde i fjol då Agon Mehmeti, Anton Tinnerholm och Isaac Kiese Thelin bara några dagar efter att de skrivit på för MFF startade i bortamatchen mot KFF.

– Det finns ingen tvekan. Det är bättre att få igång de nya killarna så snabbt som möjligt. Det är inte säkert att vi får betalt för det som vi gör nu direkt, men på längre sikt tror jag detta är bra för oss. Nu handlar det om att få ut maximalt med poäng på de återstående matcherna. Det är fortfarande 45 poäng kvar att slåss om och det är väldigt mycket.

– Vi är många lag som ligger och krigar i toppen och det ser jag som en fördel för det innebär att det är många lag som tar poäng av varandra. Vi har även Europa-spelet där Salzburg väntar på oss redan i den tredje kvalomgången om vi tar oss vidare.

– Vi har en otroligt rolig sommar och höst framför oss så därför handlar det just nu om att hålla igång alla spelare och få alla att känna sig involverade.

Hareide hyllar de nya spelarna och deras karaktärer – på plan såväl som utanför

– De är alla väldigt bra spelare och bra människor med fina karaktärer, och det är det vi behöver i truppen. Vi måste skapa en ny miljö för alla. Miljön som vi skapade förra året är mer eller mindre borta då många lämnat oss. Därför ska vi bygga upp en ny bra miljö och då är det viktigt med bra karaktärer och jag hoppas att folk har tålamod med oss. Bygget fortsätter imorgon och jag hoppas att det fortsätter med hjälp av tre poäng.

Vilka skillnader kommer vi se hos MFF jämfört med matchen senast?
– 
Jag tror att vi kommer få se ett MFF som vågar väldigt mycket, avslutar Åge Hareide.

Truppen:

Zlatan Azinovic, Marko Johansson.

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Kári Àrnason, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún.

Tobias Sana, Guillermo Molins, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Pawel Cibicki, Simon Kroon, Markus Rosenberg, Agon Mehmeti, Jo Inge Berget

Örebro SK – Malmö FF
Lördag 18/7 klockan 16.00
Behrn Arena

huvudpartners

officiella partners