Inför New York Red Bulls – Malmö FF

Publicerad 07 februari 2013

Malmö FF avslutar lägret i Florida genom att ta sig an MLS-laget, New York Redbulls. MFF har de senaste träningarna fokuserat på det offensiva spelet, något Rikard Norling hoppas få se återspeglas i matchen.

Floridasolen var efter en blygsam morgon framme och strålade när MFF genomförde sitt sista träningspass innan matchen mot New York Redbulls med bland annat gamla Arsenalproffset Thierry Henry. Inför matchen mot DC United hade MFF främst fokuserat på lagets defensiva spel, något som även syntes i matchen då motståndarna hade svårt att skapa några kvalificerade målchanser. Inför matchen mot New York har fokusen skiftats från det denfensiva till det offensiva och ledarna har via videogenomgångar gått igenom hur de vill att spelarna ska gå till anfall.

 

Rikard Norling, hur tycker du att det har sett ut här i Florida rent fotbollsmässigt?
– Det känns som vi mullrar. Vi har haft ett fint läger vilket ger ett bra avstamp inför nästa fas. Det är viktigt att vi fortsätter att jobba dag för dag och minut för minut. Fortsätter vi att vara så här noggranna så kommer vi, dels utvecklas, men vi kommer även vinna väldigt många fotbollsmatcher.

Vad var det ni gick igenom på dagens genomgång innan träningen?
Idag var det offensivt, där vi hade några videoklipp som vi gick igenom med spelarna. Efter det gick vi ut och tränade på det vi hade gått igenom igår och idag. Vi har försökt att kombinera teori med praktik.

Innebär detta att det blir mycket mål imorgon?
– Haha, jadu, det vore bra naturligtvist. Det vi vill få fram genom våra genomgångar är att vara extra tydliga och pedagogiska. Det vi går igenom nu kommer följa med oss hela säsongen och vara vårt fundament.

Kommer den offensiva inriktningen påverka laguttagningen?
– Nej. Oavsett vilka som spelar så har vi vårat spelsätt. Det är viktigt att vi värvar in spelare där nyanser är skillnaden snarare än att vi har helt olika spelsätt beroende på hur vi ska spela.

Vilka resultat vill du kunna ta med dig från matchen?
– Jag vill se att vi har gjort en stabil insats med mycket offensiva idéer som bygger på vårt fundament men även individuell kreativitet och skicklighet.

Truppen:
Startuppställning

Dahlin
Concha-Jansson-Johansson-Ricardinho
Hamad-Halsti-Friberg-Thern
Eriksson-Rexhepi

Resten av spelarna är uttagna.

 

Starttid
New York Red Bulls kom sent under onsdagskvällen och önskade att, ännu en gång, byta matchtid.
Ny matchstart är 13.00 (19.00 svensk tid)

Stream
Förhoppningen finns att streama matchen men då nätverket runt planerna är lite till och från kan vi inte lämna några garantier. Håll utkik här på hemsidan under dagen för mer information.