Inför Mjällby AIF – Malmö FF

Publicerad 21 maj 2014

Malmö FF möter under torsdagen Mjällby AIF på Strandvallen. Idag genomfördes den sista träningen innan resan till Listerlandet. Och Malmö FF är väl medvetna om att det statistiskt sett är en av säsongens tuffaste bortamatcher.

– Det kan bli en psykologisk grej. Vi måste försöka hålla fokus på oss själva. Vi sa det inför matchen mot Häcken också. Då klarade vi inte av det, även om det blev bättre efter hand. Ska vi ta poäng så får det inte hända igen. Vi måste vara fokuserade, sa Åge Hareide efter träningen.

Malmö FF har inte vunnit bort under sina fyra senaste allsvenska besök på Strandvallen och under förra säsongen slutade matchen 2-2. Nu vill Åge Hareide att truppen är taggad och tar kampen mot Mjällby.

– Jag ser att lag som spelar mot oss är väldigt motiverade. Jag tror Mjällby kommer att vara väldigt motiverade och koncentrerade i matchen mot oss. De kommer att ha en bra organisation och kommer att jobba hårt. Vi måste upp på en hög nivå och ha tålamod. Vi har en bra statistik i bortamatcherna i år och den vill vi behålla, fortsatte Hareide.

– Vi vet att lag är mycket laddade när de spelar mot oss. Oavsett vem vi möter så måste vi också vara det. Man måste först ta kampen, vinna duellerna, och sen efter det kan du börja spela. Mjällby kommer att ta kampen, det är jag helt säker på. Det måste vi också göra.

Även Matias Concha, som tog högerbacksplatsen under dagens träning, vill visa Mjällby att serieledande Malmö FF kan vinna på Strandvallen.

– Det är en viktig match för oss. Vi kommer göra allt i vår makt för att ta hem tre poäng. Det kommer att bli en tuff match, vi vet att de är tighta på hemmaplan. Det gäller för oss att vi kommer upp på vår nivå, då kommer det gå vägen, sa Concha.

– Sett till matchen mot Halmstad så kan vi förbättra det mesta. Vi måste bli noggrannare och hålla koncentrationen hela matchen. Det är upp till oss själva. Vi måste komma upp i den nivån vi visade i början av serien. Har vi den löpvilligheten och aggressiviteten så kommer vi att bli svåra att ha att göra med, försäkrade Concha.

Truppen:

Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Filip Helander, Mahmut Özen, Pontus Jansson, Ricardinho, Erik Johansson, Matias Concha

Simon Thern, Amin Nazari, Emil Forsberg, Markus Halsti, Guillermo Molins, Simon Kroon, Erdal Rakip, Petar Petrovic

Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Magnus Eriksson

(En spelare ska bort innan matchen)

Mjällby AIF – Malmö FF
Strandvallen
Torsdagen 22/5 19.00

I matchen mot Mjällby kommer det att bli premiär för det nya bortastället Stjärnklar.

Vill du stötta laget på plats finns biljetter att köpa via tickster. Malmö FF är tilldelade sektion J, K (ståplats) och I (sittplats). Matchen går även att se på Borta Hemma.