Inför Mjällby AIF – Malmö FF

Publicerad 15 augusti 2020 i Herr,Nyheter

En halv allsvenska är avklarad och på söndagen ställs MFF återigen mot premiärmotståndaren Mjällby AIF. Målet: att åtta raka segrar ska bli nio i Hällevik.

Anders Christiansen och Eric Larsson jublar efter 2-0 i den allsvenska premiären mot Mjällby AIF i juni.

Under veckan har det skett förändringar i truppen med en spelare in i form av Felix Beijmo och två spelare ut, Tim Prica och Guillermo Molins. Det var på fredagskvällen som det stod klart att föreningen och Molins, med över 250 matcher i MFF-tröjan, bryter kontraktet i förtid.

– Det råder inget tvivel om att Gische har en fantastisk personlighet, en typ jag gillar som människa. Han har betytt mycket för klubben, men han ville ha mer speltid. Fast han har startat en del matcher och varit involverad i många och på den positionen har vi också skytteligaledaren, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Trots bortfallet av två offensiva spelare är den danske tränaren belåten med truppsituationen.

– Vi har en stor trupp. Vi har fortfarande många spelare. En stor klubb som Malmö FF ska präglas av konkurrens. Vi har duktiga spelare och det finns många att välja mellan. Det gäller att prestera när möjligheten ges.

Anders Christiansen gör sitt andra mål bakom Mjällby AIF:s målvakt Carl-Johan Eriksson i premiären.

I omgång tre fick Anders Christiansen skåda det röda kortet efter två varningar. Sedan dess har han samlat på sig ytterligare fyra gula kort och var därmed avstängd senast. Nu är kaptenen tillbaka.

– Alla känner till hans kvaliteter. Över säsongen har han vuxit med rollen som lagkapten och det är härligt att se hur han löser saker och ting på planen. Han har varit avgörande för oss i perioder. Så som han kämpar och rör sig mellan boxarna är jättebra, inte minst mot Falkenberg när vi spelade med tio man, berömmer Jon Dahl Tomasson.

Moses Ogbu (7 mål) skuggar Isaac Kiese Thelin och Jesper Karlsson (8) i skytteligatoppen.

Motståndarna från Hällevik i Blekinge ligger på åttonde plats i tabellen och har en stekhet anfallare i Moses Ogbu med sex mål på de fem senaste matcherna.

– Det är ett bra lag. Vi har mött dem två gånger redan och vi behöver vara uppmärksamma. De förlorade mot Djurgården senast men ska man vara ärlig kunde det gått åt andra hållet. Varje spelare i Mjällby vet exakt vad de ska göra på planen och de är duktiga i omställningsspelet.

Mjällbybekantingen Marko Johansson vaktade målet i förra omgången och kan få chansen igen, men Jon Dahl Tomasson utesluter inte att Johan Dahlin hinner bli redo.

– Johan är överbelastad i överkroppen. Svårt att avgöra där, ibland kan det gå snabbt att vara tillbaka. Vi får se om han kan bli klar.

Han ger även besked om Ola Toivonen och Lasse Nielsen.

– Ola spelar inte imorgon, utan får vila. Lasse var skadad i lite mer än tre veckor, men nu är han fit for fight. Han är hundra procent klar och kan spela om jag tar ut honom.

Avspark söndag 17:30 på Strandvallen. Matchen visas på Dplay.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners