Inför Mjällby AIF – Malmö FF

Publicerad 16 maj 2013

Efter den tråkiga förlusten uppe i Stockholm mot Djurgården så är det ett revanschlystet Malmö FF som imorgon åker upp till Blekinge och bortamötet mot vårens stora utropstecken i Allsvenskan, Mjällby AIF. Malmö FF har Ricardinho och Filip Helander tillbaka ifrån skada respektive avstängning och det räknas med många MFF-supportrar som reser upp för att hjälpa MFF bärga tre poäng.

Rikard Norling, jag antar att ni pratat mycket inom laget efter förlusten mot Djurgården.
– Ja det har vi. Dagen efter förlusten uppmanade vi varandra att kritiskt granska sin egen spegelbild, och när man var klar med att granska den, och om man kände att behovet fanns där, fick man granska de andra i laget så att det blev rättvist. Efter det tittade vi på matchen i en analysform igår och diskuterade vad vi gjorde dåligt då och hur den erfarenheten kan hjälpa oss i vårt utförande mot Mjällby. Det är inte så att vi bara ”släppt” Djurgårdsmatchen, som man ibland brukar säga efter riktigt tunga förluster, utan vi har snarare gjort tvärtom genom att granska matchen ordentligt och kompromisslöst.

Nya match imorgon och nya poäng att slåss om. Mjällby på bortaplan brukar vara en svår bortamatch, hur ser ni på matchen?
-Det är en utmaning i sig att möta Mjällby på bortaplan och kombinerar man då det med att vi kommer ifrån en snyting där vi blir mer eller mindre golvade. Det kommer bli intressant sett ur ett idrotts- och prestationspsykologiskt perspektiv. Jag ser fram emot att se hur väl vi hanterar läget.

Vad tror du att det kommer bli för match?
– Jag tror att det kan bli en bra match. Jag tror att vi kan dansa fint tillsammans. Hög intensitet och bra teknik. Jag tror att det kan bli fartfyllt och planen verkar se bra ut.

…och många himmelsblå på läktaren
– Återigen! Det är tur att kärleken är kompromisslös.

 

Truppen

Målvakter: Robin Olsen, Johan Dahlin

Försvarare: Filip Helander, Pontus Jansson, Miiko Albornoz, Ricardinho, Pa Konate, Matias Concha

Mittfältare: Simon Kroon, Simon Thern, Jiloan Hamad, Erik Friberg, Emil Forsberg, Markus Halsti,

Anfallare: Tokelo Rantie, Magnus Eriksson, Dardan Rexhepi, Benjamin Fadi

 

Mycket himmelsblått på Strandvallen

Det väntas många MFF-supportrar till Strandvallen vilket är fantastiskt roligt. Läs mer om biljetter och hur ni lättast tar er till arenan här

SMHI utlovar 17 grader och sol imorgon kväll i Hällevik, Strandvallsekorren har lovat att hålla sig uppe i ett träd och Di blåe spelar boll. Finns det ett bättre sätt att spendera sin fredagkväll?

Vi ses på Strandvallen!