Inför MFF – Trelleborgs FF

Publicerad 17 augusti 2018 i Nyheter

Första allsvenska Skånederbyt på Stadion på två år väntar på lördagen.

Efter tisdagens uttåg i Champions League-kvalet gäller det för MFF:s del att ladda om. Tränaren Uwe Rösler påpekade efter fredagens träning att han delar besvikelsen efter matchen i Ungern, men att hans uppgift i sammanhanget är att vara analytisk och blicka framåt.

– Jag älskar våra hängivna supportrar. Jag älskar förväntningarna och kraven de ställer på oss. Jag älskar engagemanget i Malmö, för det är det som gör staden speciell och som gör att spelare och ledare vill komma hit, säger Uwe Rösler.

– Jag hoppas att våra supportrar fortsätter att stötta oss som alltid. Jag har sagt till spelarna att vi ska se till att supportrarna fortsätter sjunga och stötta oss. Det ska vi göra imorgon genom att spela med energi så fort domaren blåser i pipan.

Trelleborgs FF befinner sig på nedflyttningsplats med 12 inspelade poäng efter 17 omgångar. Laget har haft en besvärlig sommar med fyra raka förluster. Senast föll man på hemmaplan mot GIF Sundsvall med hela 1-6. Men Uwe Rösler tittar hellre på matchen dessförinnan, mot Hammarby IF på bortaplan, där TFF stretade emot länge men till slut föll med 1-0.

– De spelade kontringsfotboll och försvarade sig väl under stora delar av matchen. Vi förväntar oss att de kommer uppträda på samma sätt mot oss. Därför behöver vi spela med högt tempo och med många löpningar framåt. Istället för att spela i sidled eller bakåt behöver vi skapa alternativ framför bollen. Gör vi det har vi en bra chans att vinna imorgon.

TFF:s lagkapten Salif Camara Jönsson gjorde comeback (och allsvensk debut) mot GIF Sundsvall senast, men visades ut efter en dryg halvtimme på planen. Han är därmed avstängd i lördagens derby. Det är också MFF:s Lasse Nielsen på grund av tre gula kort.

Fredrik Andersson opereras i ena fingret och är otillgänglig en tid framöver, vilket innebär debut i truppen för nyförvärvet Walter Viitala.

Arnór Traustason är tillbaka efter sin huvudskada. Behrang Safari och Rasmus Bengtsson är också med. Duons status bedöms ytterligare imorgon innan beslut fattas om de inkluderas i den slutgiltiga matchtruppen.

Truppen
1 Walter Viitala
2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Traustason
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
14 Anders Christiansen
17 Rasmus Bengtsson
18 Romain Gall
20 Bonke Innocent
23 Marcus Antonsson
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
31 Franz Brorsson
35 Samuel Adrian
40 Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners