Inför MFF-Torshavn

Publicerad 12 juli 2011

Den första truppen i CL-kvalet har presenterats. Inga större överraskningar där, men tränarkåren varnar för jobbiga överraskningar på planen.

Imorgon inleder vi det stora Europa-äventyret. Även om motståndet är det mindre namnkunniga Torshavn så är det Champions League och i tränarstaben har man allt annat än ljuva minnen från matcher mot lag från Färöarna.

– Jag och Leffe (Leif Engqvist) mötte Götu från Färöarna med TFF -94. Vi fick 1-0 borta och 3-2 hemma, så det var inga lätta matcher. Det är otroligt viktigt att vi inte underskattar dem, för borta är alla sådana här matcher svåra. Torshavn slog väl Salzburg förra året i hemmamatchen, säger Anders Palmér, assisterande tränare MFF. 

Anders Palmér trycker på hur viktigt det är att man tar sig an uppgiften på bästa sätt och verkligen förbereder sig.

– Det är alltid tufft med de här internationella mötena. Jag var ju med som assisterande när vi mötte Portadown med MFF 2005, och det är alltid något helt annorlunda. I Allsvenskan vet vi hur alla omklädningsrum ser ut och hur alla domarna agerar. Här blir ingenting som det brukar. Därför är det jätteviktigt att man inte underskattar motstånden och uppgiften. En bra start hemma kan vara oerhört viktigt.

Imorgon bör det mesta vara som vanligt för MFF, t.ex. kommer man gå in till vår vanliga inmarschmusik. Men det ska spelas en bortamatch också och då gäller det att vara beredd på att allt kan hända.

– Det har nog blivit bättre än vad det var när vi var iväg på 80-talet, menar Palmér. Jag minns när vi skulle möta Wisla Krakow borta och vi skulle ha bacon. Kocken visste nog inte vad det var utan serverade det utan att steka först. Han hade bara lagt de kalla styckena på tallriken. När vi bad om att han skulle tillaga dem stekte han hela klumpen och det var fortfarande lika rått när vi delade upp skivorna. Sånt påverkar. 

 

Laget mot HB Torshavn:
Målvakter: Dejan Garaca, Dusan Melicharek

Backar: Daniel Andersson, Yago Fernandez, Markus Halsti, Pontus Jansson, Ricardinho, Filip Stenström

Mittfältare/Anfallare: Jimmy Durmaz, Wilton Figueiredo, Daniel Larsson, Miljan Mutavdzic, Agon Mehmeti, Omid Nazari, Alex Nilsson, Simon Kroon, Ivo Pekalski, Dardan Rexhepi. 

Följ matchen via direktrapportering
Fotboll skall ses live men har man ingen möjlighet till det så kan man följa matchen på Everysport.com direktrapportering Här kan man dessutom chatta med andra MFF-are och vinna biljetter till nästa hemmamatch.
Klicka här för att komma till direktrapporteringen