Inför MFF-Swansea: Vi ser fram emot matchen!

Publicerad 07 augusti 2013

Torsdagen den 8 juli är det dags för returmöte i Europa League mot Swansea City AFC. Efter 0-4 borta är utgångsläget tuffast möjliga.

– Vi mötte ett mycket bra lag där borta, menar MFFs tränare Rikard Norling. Samtidigt känner vi nog att vi inte riktigt nådde upp till vår rätta nivå. Vi vill prestera bättre och nu har vi kunnat göra ytterligare förberedelser.

MFF kommer från en övertygande seger borta mot Halmstad BK och det har stärkt laget. Mot Swansea kommer man att fokusera på att göra ännu en bra prestation.

– Vi spelar en riktigt bra fotboll nu, säger Rikard. För oss är prestationen det viktigaste på torsdag. Vinner vi med 5-0 och går vidare kommer vi dansa tillsammans. Men skulle vi vinna med 2-0 och vara utslagna, men gjort en bra prestation då måste vi fokusera på den.

MFFs lagkapten Jiloan Hamad ser positivt på matchen:

– För det första har vi hemmamatch, konstaterar Hamad. Vi har fina minnen från 2011 och vi vill ge publiken nya sådana upplevelser. Vi vet att vi är starka här hemma så vi ser fram emot matchen.

Även ute på planen tror han att det kan finnas saker som gör skillnad.

– Swansea var ett otroligt bra lag. Men samtidigt märkte vi att vi hade mer tid på oss än vad vi trodde, förklarar Jiloan Vi stressade och spelade på one-touch i flera lägen där vi kunde tagit det lugnare. Det tar vi med oss nu och det kan göra att det kommer se annorlunda ut.

Matchen spelas på Swedbank Stadion och börjar kl 19.45. Du köper din biljett här.

Till matchen har Rikard Norling tagit ut följande trupp:

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Backar: Ricardinho, Erik Johansson, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Filip Helander och Pa Konate.
Mittfältare: Jiloan Hamad, Emil Forsberg, Markus Halsti, Erik Friberg, Erdal Rakip, Petar Peterovic
Anfallare: Magnus Eriksson, Pawel Cibicki, Tokelo Rantie, Benjamin Fadi.