Inför MFF – SK Brann

Publicerad 24 februari 2017 i Nyheter

Lördagens möte mot norska SK Brann, hemmahörande i Bergen, blir den andra träningsmatchen för året hemma på Malmö IP. MFF:s huvudtränare Magnus Pehrsson väntar sig ett fysiskt och defensivt skickligt motstånd.

– De spelar ofta lågt försvarsspel och har en gedigen defensiv. De jobbar hårt och är tunga i anfallsspelet. Så det blir ett prov för oss, säger Magnus Pehrsson.

Matchen blir också en upptrappning mot att få förberedelserna inför träningsmatcherna mer likt ordinarie tävlingsspel.

– Vi har haft matchplaner utifrån motståndare även tidigare men det här är första gången vi gjort det mer likt hur det kommer att se ut under säsongen. Så det är viktigt att se att vi tar till oss detaljerna vi tagit med oss efter att ha tittat på Brann och kommit fram till hur vi vill spela mot dem.

En som känner SK Brann väl är Andreas Vindheim som lämnade dem när han skrev på för Malmö FF 2015. Ett par av lördagens motståndare började han spela tillsammans med redan i 6-årsåldern.

– Jag känner i stort sett hela laget. Det blir kul att spela mot dem, säger han.

Han beskriver SK Brann som ett ”Malmö light” – en klassisk klubb från en storstad med många engagerade supportrar. 2014 var ett tufft år för dem när de för första gången på nästan 30 år degraderades från högstaligan i Norge.

– Men de klarade av att komma tillbaka till Tippeligaen på första försöket och tog silver direkt i återkomsten. Så det är ett bra lag. De spelar direkt, defensivt och är lojala mot matchplanen. Vi måste spela vårt spel och göra det vi gjort bra på träningarna, säger Andreas Vindheim.

Malmö FF – SK Brann
Lördagen den 25 februari klockan 15:00
Malmö IP
Biljetter

Truppen:

Fredrik Andersson, Mathias Nilsson.

Pa Konate, Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Yoshimar Yotún, Dennis Hadzikadunic.

Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget, Pawel Cibicki, Teddy Bergqvist.

Johan Wiland och Behrang Safari står över matchen av försiktighetsskäl. Anders Christiansen, Erik Andersson och Rasmus Bengtsson återhämtar sig från skador och spelar ej.

huvudpartners

officiella partners