Inför MFF – Rosenborg BK

Publicerad 04 mars 2017 i Nyheter

Det är dags för ännu en träningsmatch mot norskt toppmotstånd. Den här gången är det Rosenborg BK som kommer på besök för söndagens match på Swedbank Stadion.

Förra helgen besegrade MFF den norska ligatvåan SK Brann med 2–1 på Malmö IP. Nu vrids nivån på motståndet upp ännu ett snäpp – åtminstone om man ska tro fjolårets tabell i Tippeligaen. Rosenborg BK vann med bekväma 15 poäng ner till andraplatsen.

– Vi möter en väldigt stark motståndare och det kommer bli en känsla av tävlingsmatch. Det ska bli intressant att se hur vi står oss mot det antagligen starkaste motståndet vi mött i år, säger MFF:s huvudtränare Magnus Pehrsson.

Matchen blir den första MFF spelar på Swedbank Stadion i år. Det är också den fjärde sista träningsmatchen innan Allsvenskan startar i april. Magnus Pehrsson berättar att han känner hur det närmar sig och att motivationen bland spelarna är på topp. I kombination med att det är ett nordiskt mästarmöte tror han på en väldigt sevärd match på söndagen.

– Det är ett bra lag men det är vi också. Så det blir en spännande match att se.

Truppen:

Fredrik Andersson, Johan Wiland.

Pa Konate, Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Yoshimar Yotún, Dennis Hadzikadunic, Behrang Safari.

Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Pawel Cibicki, Teddy Bergqvist.

Alexander Jeremejeff missar matchen på grund av sjukdom. Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson och Erik Andersson återhämtar sig från skador och spelar ej.

Malmö FF – Rosenborg BK
Söndag 5 mars klockan 15:00
Swedbank Stadion
Köp biljett

Publikinformation inför matchen

huvudpartners

officiella partners