Inför: MFF – Rangers FC

Publicerad 02 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Den 3 augusti 2011 kvalade Malmö FF mot Rangers FC. Exakt på dagen, tio år senare möts lagen på samma fotbollsplan igen. Precis som då ställs de himmelsblå mot den skotska mästaren i den tredje kvalrundan till Champions League, men den här gången inleder MFF på hemmaplan.

Om matchen:

Avspark: 19:00
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: MFF Play Premium

Jon Dahl Tomasson om:

Motståndaren från Skottland
Det är en klubb som efter ett par turbulenta år är tillbaka i toppfotbollen, där de hör hemma. Hela föreningen har gjort ett exemplariskt arbete och de kliver förstås in i den här matchen som favoriter. De är vana vid att spela en fysisk och intensiv fotboll och de är vanna vid att vinna fotbollsmatcher. Men vi är förväntansfulla och kliver in med inställningen att det är vi som ska vinna den här matchen. Det kommer krävas mycket av oss men vi är väl förberedda och med våra supportrar i ryggen så ska vi visa att vi är här för att ta plats. Våra spelare älskar den här typen av matcher och våra unga killar vet att det här kan bli matchen som blir starten på en framgångsrik karriär.

Att slå från underläge
För att vara ärlig så spelar det inte så stor roll för mig om andra ser oss som favoriter eller underdogs. Jag tycker det är viktigt att vi fokuserar på våra saker, på rätt saker. Så klart vet vi att vi slår från underläge men vi vill gå ut och göra en bra match och efteråt kunna säga att vi gjort en bra insats. Fotboll handlar om att vinna matcher men Europamatcherna är speciella. Vi kliver ut som Sveriges bästa lag, som ett av Skandinaviens bästa lag men bara för det är det inte lätt att gå ut och leverera. Vi är ett lag och en förening med en stor utmaning framför oss men vi är också ett lag och en förening med stora ambitioner.

Att möta Steven Gerrard, nu som tränare
Jag tycker att han har gjort ett jättefint jobb med Rangers FC. Vi har spelat mot varandra en hel del i såväl landslag som klubblag och Champions League finalen 2005 är väl den mest kända. Den matchen lärde nog oss alla att en favorit kan ligga under med 3–0 i halvtid och fortfarande vinna matchen.

huvudpartners

officiella partners