Inför MFF – Östersunds FK

Publicerad 21 oktober 2016 i Nyheter

Säsongen går mot sitt slut och under lördagen väntar näst sista hemmamatchen i Allsvenskan 2016. De anfallsglada nykomlingarna Östersunds FK står för motståndet och publikfest på Swedbank Stadion väntar.

MFF sitter i förarstolen i titeljakten och under fredagen återstod bara några hundra lediga platser till lördagens match. Laget kan med andra ord räkna med ett stort stöd från läktarna.

– Det är en viktig match för oss. Alla vet vad som gäller nu och vi måste hitta rätt anspänningsnivå. Det kommer 20 000 supportrar som bär oss så det är bara ut och köra på, säger MFF:s tränare Allan Kuhn.

Östersunds FK har gjort en bra debutsäsong i Allsvenskan och har redan mer eller mindre säkrat kontraktet till nästa år. Med en fartfylld anfallsfotboll har de stått upp bra mot kvalificerat motstånd även om de fick se sig besegrade med 4-1 när MFF besökte Jämtland i våras.

– Mot Östersund måste man jobba stenhårt för de spelar fotboll hela tiden. Vårt försvarsspel måste börja redan i anfallet. Deras största bekymmer på bortaplan har varit att de har missat många målchanser. För det är ingen större skillnad på om de spelar hemma eller borta, säger Allan Kuhn.

Malmö FF – Östersunds FK
Lördag 22 oktober 16:00
Swedbank Stadion
Köp biljett

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson.
Pa Konate, Behrang Safari, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson.
Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Yoshimar Yotún, Tobias Sana.
Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist.

Markus Rosenberg, Erik Andersson och Anders Christiansen är skadade och missar matchen. Jo Inge Berget är avstängd.

huvudpartners

officiella partners