Inför MFF – Örebro SK

Publicerad 30 april 2017 i Nyheter

Efter fem omgångar toppar MFF tabellen och på måndag gästar Örebro SK Swedbank Stadion. Det väntas bli strålande vårväder och över 19 000 har köpt biljett till matchen.

Malmö FF – Örebro SK
Swedbank Stadion
Måndag den 1 maj 15.00

Biljettköp

MFF jagar vinst i tredje raka hemmamatchen och nästa uppgift blir femteplacerade Örebro SK på Swedbank Stadion. I den senaste hemmamatchen mot Djurgårdens IF vände MFF underläge till seger i en tempofylld match.

– Det var en enorm intensitet i matchen mot Djurgården eftersom de spelade med en hög press. Hur Örebro kommer att spela vet vi inte helt säkert men när vi har analyserat deras tidigare matcher så räknar vi snarare med att de kommer att spela lite lägre och försöka ställa om på oss, säger Magnus Pehrsson.

Örebro SK kommer till Swedbank Stadion utan seger i de två senaste matcherna men Magnus Pehrsson menar att tabellplaceringen och poängskörden pekar på att Örebro har gjort mycket rätt i säsongsinledningen.

– Örebro har fått ganska mycket poäng här i början, så de har gjort mycket rätt. Annars får man inte poäng. När man ger de tid med bollen tycker jag att de har ett intressant sätt att spela. De växer som lag med deras individuella skicklighet om de får för mycket tid att spela. 

I truppen blir det två förändringar gentemot matchen mot Kalmar FF. Lasse Nielsen och Andreas Vindheim ersätts av Tobias Sana och Mattias Svanberg. Lasse Nielsen tvingades avbryta matchen mot Kalmar FF efter en smällt mot huvudet och medverkar inte i måndagens match.

– Vi kör hjärntrappan steg två just nu med Lasse och han har inga symptom och mår bra. Går allting som det ska kan han vara tillbaka inom en vecka. Men vi tar det steg för steg och följer hans utveckling noga, säger MFF:s läkare Per Herbertsson.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Franz Brorsson, Anton Tinnerholm, Felipe Carvalho, Behrang Safari, Pa Konate

Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Tobias Sana, Mattias Svanberg

Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff

huvudpartners

officiella partners