Inför: MFF – Molde FK

Publicerad 02 december 2015 i Nyheter

Imorgon besöker Ole Gunnar Solskjaer med sitt Molde Swedbank Stadion och MFF för en träningmatch. För båda lagen är detta en nyttig genomkörare och ett bra test innan MFF ska ta sig an Real Madrid tisdagen den 8/12. För Molde väntar en bortmatch mot Ajax i Europa League torsdagen den 10/12. Vi kan med andra ord förvänta oss att båda tränarna ställer upp med två starka lag – för MFF:s del kommer dock Markus Rosenberg inte att vara med då han är avstängd i matchen mot Madrid.

Inför mötet med Madrid förväntar sig huvudtränare Åge Hareide att få ut följande av träningsmatchen:
– Vi kommer förhoppningsvis att få en bild av hur vi tänker uppträda i Madrid. Det är vår primära uppgift imorgon. De spelarna som just nu är närmst en startelva har gett signaler om att få åtminstone 60 minuter tillsammans, men tanken är även att lufta övriga killar så att större delen av truppen kan få behövligt matchtempo i benen.   

Efter att ha vunnit Tippeligan 2014 hamnade Molde i år på en sjätteplacering. Dock är Åge högst medveten om att Molde är ett skickligt lag och hade följande att säga om motståndet: 
– De är ett väldigt starkt lag! De har öppnat helt fantastiskt i Europa League där man bland annat bortaslog Fenerbahce. Man hade ett visst nederlag när man nu förlorade hemmamötet mot samma motstånd men det är ett lag med många fina spelare så mina förhoppningar är att det blir en väldigt spännande fotbollsmatch, menar Åge. 

Truppen: 
Johan Wiland, Fredrik Andersson 
Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Felipe Carvalho, Yoshi Yotun, Pa Konate 
Vladimir Rodic, Simon Kroon, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Jo Inge Berget, Tobias Sana
Nikola Djurdjic, Agon Mehmeti, 

Vi kommer att öppna upp ingång A på Swedbank Stadion och det kommer att vara öppet på ståplats samt östra nedre med fri placering. 

Cmore sänder matchen:

Vi kan även glädja er som inte har möjlighet att ta sig till Swedbank Stadion imorgon, med nyheten att Cmore kommer att sända matchen. För icke abonnenter går det bra att köpa matchen via länken nedan: 
http://www.cmore.se/sport/spel/3228472-malmo-molde

Malmö FF – Molde FK 
Swedbank Stadion
Torsdag 3/12 kl. 13.00
Matchen kommer att spelas 2×45 minuter
För årskortsinnehavare är inträdet gratis 
För övriga: Vuxna 60:- , Ungdom 40:- (= född 1996 eller senare)

huvudpartners

officiella partners