Inför MFF-KFF: Agon tillbaka och Omid kallas hem

Publicerad 19 juni 2011

På måndag är det dags för revansch efter förlusten i Svenska Cupen. Kalmar FF står på menyn och det är en förväntasfull tränare som tagit ut sin första hemmatrupp.

Efter två inledande matcher på bortaplan är det dags för Rikard Norling att matcha laget för första gången på Swedbank Stadion.

– Det känns fantastiskt. Att få gå in där och dofta på stämningen och få visa upp oss för hemmapubliken, säger en glad MFF-tränare.

Med en del ordinare spelare borta pga avstängningar och vissa skador blir det åter en ung trupp som får chansen. Dessutom är utlånade Omid Nazari hemkallad och tar en av platserna.

– Känns jätteroligt, säger Norling. Han gjorde en bra match mot Elfsborg och det var många i truppen som spontant uttryckte glädje över att de båda bröderna får vara med.

På skadefronten är det annars Jiloan Hamad som hamnat i fokus.

– Jille ska undersökas i veckan, berättar Norling. Han känner sig inte bra i sin höft. Å andra sidan är Agon tillbaka och Ivo egentligen också, men vi vilar honom ett tag till som en ren försiktighetsåtgärd.

De många unga namnen visar på en bra bredd men det kanske också känns oroande att inte ha så mycket rutin?

– Nej, inte alls, menar Norling. Det är klart att det alltid känns skönast när alla är friska, men det som är roligt nu är att spelare som Simon, Tobias och Omid är med och att de också har chans att få spela. Och med Amins insats senast på kanten ser vi att vi har bra konkurrens där också fast att vi tappat Gische.

Truppen:

Målvakter: Dusan Melicharek, Dejan Garaca

Backar: Daniel Andersson, Yago Fernandez, Markus Halsti, Pontus Jansson, Tobias Malm,  Ricardinho.

Mittfältare/anfallare: Jimmy Durmaz, Wilton Figueiredo, Daniel Larsson, Simon Kroon, Agon Mehmeti, Miljan Mutavdzic, Amin Nazari, Omid Nazari, Alex Nilsson, Dardan Rexhepi.