Inför Malmö FF – Kalmar FF

Publicerad 11 juni 2021 i Herr,Nyheter

I den första träningsmatchen efter spelarnas uppehåll gästas vi av Kalmar FF på Heleneholms IP. Senaste matchen lagen emellan spelades i den sjunde allsvenska omgången hemma på Eleda Stadion. Det mötet slutade med en 3–1-seger till MFF.

Malmö FFs Adi Nalic och Kalmars Rasmus Sjöstedt under matchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Kalmar

Om matchen:

Avspark: 15:00
Spelplats: Heleneholms IP
TV-sändning: MFF Play Premium

Jon Dahl Tomasson om:

Första matchen efter semestern:
Spelarna har haft en välförtjänt semester och de har använt den väl. Imorgon kommer vi ge många spelare minuter. Vi kommer skifta runt väldigt mycket för att alla ska vara i en så bra form som möjligt när Allsvenskan startar. Snart väntar också ett Europaspel som blir en intensiv period där kommer vi behöva använda många spelare.

Nyförvärvet Peter Gwargis:
Vi är först och främst glada för att Peter är på plats. Han är en ung kille och man ser att det är en bra fotbollsspelare. Han har inte tränat något den sista månaden och har inte spelat match sedan i mars så han behöver lite träning. Igår spelade vi internmatch elva mot elva och då fick han spela tio minuter. Peter är inte redo att spela i Kalmar-matchen men jag räknar med att ge honom minuter i nästa match i nästa vecka.

Att Hugo Andersson och Amel Mujanic är tillbaka från utlåning:
Både Hugo och Amel har gjort det fint i Danmark så det är bra att vi har de tillbaka här hos oss. De tränar på bra precis som de andra killarna i laget. Båda två är med i truppen imorgon och vi har planerat att en av dem kommer få speltid.

Oscar Lewicki:
Det är bra att vi har Oscar Lewicki tillbaka i träning. Tyvärr blev han sjuk idag men det är meningen att han ska spela lite framöver om allt går fint. Det blir inte till matchen imorgon men om det blir redan mot Elfsborg får vi se.

Johan Dahlin:
Johan är redo för att få några minuter så han och Marko (Johansson) spelar varsin halvlek i matchen imorgon.

Spelarna som varit iväg med landslaget:
Att representera sitt land är stort och jag har själv representerat det danska landslaget i 15 år. Anel (Ahmedhodzic), Adi (Nalic) och Pavle (Vagic) har gjort det fint. Jag var själv uppe och såg Pavle spela med U21-landslaget i Falkenberg. Det är bra att Malmö har spelare i landslagen som representerar klubben.

Spelarintervju:

Höjdpunkter från vårens allsvenska möte:

Matchen presenteras av:

huvudpartners

officiella partners