Inför MFF – Kalmar FF

Publicerad 22 juli 2016 i Nyheter

Lördagen den 23 juli klockan 16:00 tar MFF emot Kalmar FF på Swedbank Stadion i Allsvenskans femtonde omgång.

Kalmar FF är för närvarande placerade på tolfte plats i tabellen och när lagen möttes senast, då i Svenska cupens semifinal, gick Malmö FF segrande ur matchen med 3– 2. MFF-tränaren Allan Kuhn bedömer motståndarna som spelskickliga, samtidigt som han ser att luckor kan uppstå i deras defensiv.

– Kalmar FF har ett spelskickligt lag som är duktiga offensivt. De får inte ha för mycket tid med bollen, annars blir de farliga. De kan däremot göra vissa försvarsmässiga misstag som vi kan utnyttja.

När laget på fredagsförmiddagen gjorde de sista förberedelserna inför matchen gassade solen på Swedbank Stadion. Temperaturer närmare 30 grader väntas under lördagen och MFF-tränaren tror att det kan påverka spelet.

– Det gäller att förbereda sig på ett bra sätt och ha bollen så mycket som möjligt. Man får spela smart och ta rätt beslut, säger Allan Kuhn.

– Det viktiga är att vi släpper handbromsen och gör en bra hemmamatch. Vi har en bra känsla. Vi gör fina matcher här tillsammans med supportrarna.

Serieledarna Malmö FF har vunnit sex av sju hemmamatcher i Allsvenskan och hållit nollan fem gånger på Swedbank Stadion.

– Vi har fått en stabilitet och balans i laget. Alla gör ett fint defensivt arbete och det ger en trygghet till våra offensiva spelare. De andra lagen vet att det blir svårt att ta poäng av oss om vi gör ett mål, säger Allan Kuhn.

Malmö FF – Kalmar FF
Swedbank Stadion
Lördag den 23 juli klockan 16:00
Köp biljett

Truppen
Johan Wiland, Marko Johansson, Anton Tinnerholm, Yoshimar Yotún, Pa Konate, Felipe Carvalho, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Kári Àrnason, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Teddy Bergqvist

huvudpartners

officiella partners