Inför MFF – Kalmar FF

Publicerad 10 augusti 2017 i Nyheter

Efter det fina bortasegern mot Djurgårdens IF i måndags väntar en ny utmaning på fredagskvällen när Kalmar FF kommer på besök till Swedbank Stadion. Intresset är stort och över 20 000 har redan säkrat biljett till matchen.

Malmö FF – Kalmar FF
Swedbank Stadion
Fredag 11 augusti 19:00

Biljettköp

Inhopparen Mattias Svanberg frälste Malmö FF på Tele2 Arena i måndags med sitt segermål i den 94:e minuten. Vinsten är bara en i raden av matcher som laget avgjort i slutskedet den här säsongen.

– Vi får kanske något namn på det också, som att Manchester United och Alex Ferguson fick ”Fergie time”, säger Magnus Pehrsson och fortsätter:

– Det är klart att det är en styrka. Det är väldigt jobbigt för motståndarna att veta att vi tror på det och har gjort det så många gånger. Saker som händer och upprepas har en tendens att fortsätta göra det.

Motståndarna Kalmar FF har en uppåtgående formkurva med tre raka segrar. Med nygamle tränaren Nanne Bergstrand vid rodret och ett par intressanta nyförvärv blir smålänningarna en tuff nöt att knäcka, tror Magnus Pehrsson.

– Resultatmässigt kan man konstatera att det bara är vi och Kalmar som tagit full pott de tre senaste matcherna och inte släppt in några mål. Det är en stark motståndare som har fått ett uppsving. De är tydligare och aggressivare i försvarsspelet sedan Nanne tog över, säger Magnus Pehrsson.

Det blir två förändringar i Malmö FF:s trupp jämfört med matchen mot Djurgårdens IF. Markus Rosenberg och Dennis Hadzikadunic utgår och lämnar plats för Magnus Wolff Eikrem (frisk från sin magsjuka) och nyförvärvet Bonke Innocent.

– Vi förväntar oss att han är spelklar, men vi har inte fått den sista stämpeln än. Men därför är han i alla fall med i 18-mannatruppen, säger Magnus Pehrsson.

Truppen
Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson

Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Magnus Wolff Eikrem

Saknas: Markus Rosenberg (avstängd), Felipe Carvalho (skadad).

huvudpartners

officiella partners