Inför MFF – Jönköpings Södra IF

Publicerad 21 augusti 2016 i Nyheter

Imorgon väntar Jönköpings Södra IF i Allsvenskan och det är en nykomling som spelar lite annorlunda fotboll än många andra svenska lag, menar Allan Kuhn.

Malmö FF – Jönköpings Södra IF
Måndagen den 22 augusti klockan 19:00

Biljettköp

– Vi har lite revansch att utkräva sen förra mötet. Jönköpings Södra är ett intressant lag. De spelar med markering man mot man och de spelar lite annorlunda offensivt också. Vi har respekt för dem men vi vill gå ut på hemmaplan och ta tillbaka förstaplatsen inför alla supportrar. Vi vill spela med stor energi och göra det till vår match direkt, säger Allan Kuhn om motståndet.

Inför omgång 18 befinner sig Jönköpings Södra IF på 11:e plats i den allsvenska tabellen och Allan Kuhn tycker att de spelar lite annorlunda i jämförelse med de flesta andra svenska lag.

– Vi har förberett oss på att möta deras sätt att spela genom träning och vi har kollat på en hel del klipp. Jag tror att återerövringen av boll blir viktig imorgon, att de inte får tid och utrymme att spela deras eget spel. För de har verkligen ett eget utpräglat spel och de har gjort bra ifrån sig som nykomling. Men vi ska ut och visa imorgon att det är vi som ska leda Allsvenskan. 

MFF har inte förlorat på hemmaplan i Allsvenskan sedan april och har bra statistik när det gäller att göra mål i den sista tredjedelen av matcher.

– Det är alltid bra att ha kraft kvar i sista tredjedelen av matchen. Hade vi inte gjort två sena mål i mötena mot Kalmar FF så hade vi förlorat båda matcherna, jag tycker att det är en egenskap som ett topplag har, säger Allan Kuhn.

Det blir en förändring i truppen gentemot den senaste matchen mot Kalmar FF. Oscar Lewicki är avstängd efter att ha fått sin tredje varning och Pa Konate ersätter. Kári Árnason är inte tillgänglig på grund av en lättare knäskada som han ådrog sig i matchen mot AIK, bekräftar Allan Kuhn.

Truppen
Johan Wiland, Marko Johansson, Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Behrang Safari, Yoshimar Yotún, Pa Konate, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Anders Christiansen, Mattias Svanberg, Enock Kofi Adu, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Alexander Jeremejeff

huvudpartners

officiella partners