Inför MFF – IK Sirius

Publicerad 25 augusti 2018 i Nyheter

MFF spelar för femte raka allsvenska segern när formstarka IK Sirius kommer på besök.

Malmö FF – IK Sirius
Söndag 26 augusti 15:00
Stadion
Köp biljett 

Det var mot just IK Sirius som Uwe Rösler tävlingsdebuterade som MFF-tränare tidigare i somras. Då blev det 4–0 till Malmö FF men sedan dess har de blåsvarta motståndarna hittat formen och börjat lyfta från botten av tabellen.

– Det är inte samma lag som vi mötte i min första match. De är stabila och spelar med ett helt annat självförtroende. De har jobbat sig bort från farozonen, säger Uwe Rösler.

– Det måste vara mycket energi direkt från början. Vi ska visa våra supportrar att vi kommer att göra allt för att vinna matchen enligt MFF:s sätt att spela fotboll.

IK Sirius vilade lagets främsta poänggörare Jesper Arvidsson och Philip Haglund när man besegrade Strömsbergs IF i Svenska cupen tidigare i veckan. De är båda tillbaka i truppen till söndagens match.

I MFF-truppen finns det flera förändringar att notera på grund av det täta matchandet. Utöver Guillermo Molins (ännu ej matchredo) och Carlos Strandberg (utreds för misstänkt skada i baksida lår) saknas Behrang Safari och Rasmus Bengtsson bland de tillgängliga spelarna.

– Det är hög omsättning. Men vi vill ha många matcher. Spelare kommer hit för att spela i Europa, säger Uwe Rösler.

– Sirius är ett annat lag än Trelleborg. Det kommer att bli en riktig utmaning för oss. Men jag litar på mina spelare som gjort det bra när de fått chansen och det är därför vi gör vissa förändringar.

Truppen:
1 Walter Viitala
2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Traustason
9 Markus Rosenberg
14 Anders Christiansen
18 Romain Gall
20 Bonke Innocent
23 Marcus Antonsson
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
31 Franz Brorsson
35 Samuel Adrian
39 Felix Konstandeliasz
40 Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners