Inför MFF – IK Sirius

Publicerad 20 juli 2019 i Nyheter

På söndag är det dags för allsvensk hemmamatch igen på Stadion, MFF möter IK Sirius.

MFF spelade oavgjort mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena för knappt en vecka sedan och i torsdags tog sig laget vidare från den första kvalomgången i UEFA Europa League. Under söndagen är laget tillbaka på Stadion igen och ställs mot IK Sirius.

– Stämningen är bra, spelarna får matcher. Vi roterar och får bra resultat. Det är inte alltid lätt men det är vad vi behöver göra när vi har en så intensivt period. Första omgången av Europaspelet är färdigspelad vilket jag är glad för, och på sättet vi gjorde det. Imorgon är det fokus på Allsvenskan och målet är tydligt, vi vill vinna matchen, säger Uwe Rösler.

MFF kommer till spel som fortsatt serieledare med fyra poäng ned till tabelltvåan. Söndagens motståndare IK Sirius återfinns på tionde plats i tabellen med 17 inspelade poäng. De båda lagen möttes tidigare i våras på bortaplan, då blev det vinst med 1-0 till MFF efter mål av Sören Rieks strax in på den andra halvleken.

– Jag tycker att Sirius har utvecklats, de försöker rulla bollen och har flera farliga spelare. Vi behöver vara på tårna och vara i god form för att ta tre poäng imorgon. 

Till söndagens match är Jonas Knudsen med i truppen och spelklar för MFF. Även Markus Rosenberg och Eric Larsson är med i truppen igen efter frånvaro i torsdagens kvalmatch.

TRUPPEN

huvudpartners

officiella partners