Inför MFF – IK Sirius

Publicerad 14 juli 2017 i Nyheter

Det är dags för den sista allsvenska matchen innan serien vänder. För motståndet står nykomlingarna IK Sirius som i högsta grad visat prov på allsvensk kvalitet och för närvarande befinner sig på en tredjeplats i tabellen.

Det blir med andra ord ett toppmöte på Swedbank Stadion under lördagen och MFF:s huvudtränare Magnus Pehrsson ser en svår match framför sig.

– Det är bra gjort som nykomlingar att ligga där de gör. De är bekväma med bollen och offensivt balanserade. Vi känner respekt, det blir en tuff fight, säger han.

Lördagens motståndare är likt MFF formstarka och har tre raka vinster i Allsvenskan. Under våren har Kingsley Sarfo varit en av IK Sirius mest tongivande spelare men nu återfinns han i MFF:s trupp och kan alltså göra debut mot sitt gamla lag.

– Det blir något extra för honom. Vi räknar med att han kommer få speltid. Det är spännande att se hur han kommit in i vårt spel under de här träningsveckorna och vi hoppas på att han ska kunna bidra med sina egenskaper, säger Magnus Pehrsson.

Truppen

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Pa Konate

Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Samuel Adrian, Yoshimar Yotún, Mattias Svanberg, Kingsley Sarfo, Jo Inge Berget, Pawel Cibicki, Teddy Bergqvist

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Behrang Safari och Felipe Carvalho är skadade och ej tillgängliga för spel. Anders Christiansen är avstängd.

Malmö FF – IK Sirius
Lördag 15 juli 16:00
Swedbank Stadion

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners