Inför MFF – IFK Värnamo

Publicerad 04 mars 2022 i Herr,Nyheter

Efter två raka 5–1-segrar avslutar Malmö FF gruppspelet i Svenska cupen mot årets allsvenska nykomling IFK Värnamo. Biljetterna till matchen är slutsålda.

MFF tar emot årets allsvenska nykomling IFK Värnamo i sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen.

Om matchen:

Avspark: Klockan 17:30
Spelplats: Malmö Idrottsplats

Biljetterna till matchen är slutsålda

Milos Milojevic om:

Läget i MFF-lägret:

– Sören Rieks är inte tillräckligt redo för att kunna ta en plats från någon som är redo till hundra procent. Vi har många duktiga spelare och vi tar inga risker så här tidigt på säsongen. Sören är viktig för oss och kommer leverera när han är redo så det är bättre att ge honom den tiden han behöver. Felix Bejmo vilade från träningarna i början av veckan och är kanske inte redo för att starta men han kan absolut spela. Annars är alla redo för spel förutom Adi Nalic som är avstängd efter sitt röda kort i Ängelholm.

Motståndaren IFK Värnamo:

– Värnamo är ett bra lag som försöker spela på alla positioner. Precis som vi så kommer de från två raka segrar vilket gett dem självförtroende. De har en stark tro på det som de gör men har inte den kvalitén som vi har. Men om vi bara går på 80 procent kan vi få problem. Vi måste spela på vår intensitet från första till sista minut. Vi är Malmö och vi vill både kontrollera och diktera de matcherna som vi spelar men till slut handlar det bara om att vinna.

Input från Robin Asterhed:

– Det är klart att vi pratat med Robin och både han och våra analytiker har koll på vad det är för motståndare vi möter imorgon. Jag har alltid följt serie A så jag har även god koll på Jonas Thern, både hur han var som spelare men även nu hur han är som ledare. Det är många duktiga spelare som fostrats i ”Therns talangfabrik” och tillsammans med Robin lyckades de väldigt bra förra säsongen och spelare välförtjänt i Allsvenskan i år.

Spetsrollen i anfallet:

– JIB har fått spela där nu under försäsongen och gjort det bra. Jag tycker han är en av våra bästa och viktigaste spelare men sen om han spelar som spets eller ute på en kant det spelar ingen roll. Han kan anpassa sig snabbt och gör det bra i alla positioner. Som ni nog har sett under matcherna också så har de tre längst fram i vårt anfall alltid varit väldigt rörliga och de har fritt fram att byta position med varandra under match. Så vi är lite flexibla där i spelet i sista tredjedelen

matchvärd

huvudpartners

officiella partners