Inför MFF – IFK Norrköping

Publicerad 14 september 2019 i Nyheter

Under söndagen är det dags för allsvensk fotboll på Stadion igen! Toppstriden fortsätter och vi ställs mot IFK Norrköping.


Efter ett två veckor långt uppehåll är det dags för en ny allsvensk hemmamatch. Under söndagen gästas vi av ett formstarkt IFK Norrköping.

– Norrköping är ett av lagen som slåss om SM-guldet. De behöver vinna sina matcher precis som vi och det är två formstarka lag som möts i morgon. Jag förväntar mig en jämn match, säger Uwe Rösler efter lördagens träning.

– De är ett välorganiserat lag med spelare som kan såra sina motståndare. Vi måste vara bra med bollen och vara strukturerade i vårt anfallsspel. Norrköping är duktiga på kontringar och fasta situationer och där kommer också många av deras mål.

MFF gick till uppehåll efter seger mot Kalmar FF på bortaplan med 5-0 och nu väntar tre matcher inom loppet av en vecka. Efter mötet med IFK Norrköping är det dags för bortamatch mot FC Dynamo Kiev i Europa League och därefter väntar IF Elfsborg på Borås Arena.

– Jag tycker att vi gjorde en övertygande insats mot Kalmar senast, självklart fick vi en fördel i och med deras utvisning. Men vi spelade bra, särskilt i defensiven. Vi har haft bra träningar sedan dess och spelarna är redo för en period med många viktiga matcher.

Förra årets möte med IFK Norrköping på Stadion slutade med en 2-1-seger för MFF efter att Markus Rosenberg och Sören Rieks gjort ett mål vardera. I årets allsvenska slutade det första mötet lagen emellan oavgjort, 1-1.

Truppen

huvudpartners

officiella partners