Inför MFF – IFK Göteborg

Publicerad 26 augusti 2017 i Nyheter

En av årets stora höjdpunkter är här – klassikermötet hemma mot IFK Göteborg. MFF-tränaren Magnus Pehrsson tror på en intensiv och händelserik match på söndagen.

Det senaste mötet lagen emellan var i den allsvenska premiären den 1 april. Den matchen slutade 1–1. Men sedan dess har MFF dragit ifrån i tabellen och är just nu 17 poäng före Blåvitt. Försprånget säger givetvis något men har kanske inte så stor betydelse i en het match där motståndarna dessutom börjat hitta formen.

– IFK Göteborg bygger mycket på kamp och organisation. De har gjort rätt bra matcher på sistone efter en längre sämre period, så det är upplagt för en intensiv, underhållande och händelserik match. Men vi är starka här hemma och är det laget som ska visa att vi är det bästa imorgon, säger Magnus Pehrsson.

MFF-truppen spetsas till med Markus Rosenberg som är tillbaka från avstängning. Lagkaptenens återkomst betyder att hela sex spelare i truppen kan användas på de två anfallspositionerna.

– ”Mackan” är vår kapten och oerhört viktig. Men det gäller att använda honom på rätt sätt. Han har inte spelat match på ett tag nu.

– Det är svåra och tuffa val. Man måste gå på det man tror på och känna sig lyckligt lottad över att vara en tränare för ett lag med så många duktiga spelare.

Över 21 000 biljetter till matchen är sålda och i skrivande stund tyder det mesta på att det blir lapp på luckan på Swedbank Stadion i Magnus Pehrssons första möte med IFK Göteborg på hemmaplan.

– Det är en riktig klassiker och det märker man på biljettförsäljningen. Man märker också att spelarna är rejält taggade och att det är en speciell match för dem. Det kommer bli väldigt häftigt.

Truppen:

Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim.

Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg.

Felipe Carvalho saknas på grund av skada.

Malmö FF – IFK Göteborg
Swedbank Stadion
Söndag 27 augusti 17:30

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners