Inför MFF–IFK Göteborg

Publicerad 13 augusti 2021 i Herr,Nyheter

En månad har gått sedan det spelades allsvensk fotboll på Eleda Stadion – men imorgon är det dags igen. Klockan 15:00 är det avspark mellan serieledaren MFF och niondeplacerade IFK Göteborg.

MATCHINFORMATION

Avspark: 15:00
Spelplats: 
Eleda Stadion
TV-sändning: 
discovery+

JON DAHL TOMASSON OM:

Stämningen i truppen efter avancemanget:
Man måste också vara ärlig att säga att vi gjort bra resultat i alla tre dubbelmöten och det är aldrig lätt att spela i Europa. Där ser man att det inte bara är en spelare som är viktig, alla är spelare i truppen är viktiga. När man ser glädjen som spelarna visar efter matchen mot Rangers så ser man hur harmoniskt det här laget är. Jag har hyllat den här lagandan många gånger men det var fantastiskt att se glädjen hos alla runt klubben, även hos de som inte spelade.

Sergio Peña:
Sergio (Peña) kommer vara involverad imorgon och vara med i truppen. Vi får se om han startar eller börjar på bänken. Det är en spelare som kan spela på alla positioner centralt och som gjort det bra i Holland och med Perus landslag. Han är en duktig passningsspelare och har en bra blick för spelet.

Martin Olsson:
Martin (Olsson) har nyligen kommit hit så vi får se om han är med imorgon eller inte. Vi avvaktar lite kring hans fysiska status.

Mötet mot IFK Göteborg:
Matchen är enormt viktig eftersom att vi såklart vill göra det bra i ligan. Vi är starka på hemmaplan och det är ett inhemskt derby som betyder mycket för våra supportrar. Vi behöver ta med oss intensiteten som vi visat i Europa in till matchen imorgon och utnyttja vårt höga tempo i spelet.

Hemmamatch igen:
Nu har vi haft tre raka bortamatcher i rad i ligan så det ska bli härligt med hemmamatch igen. Som sagt blir intensiteten väldigt viktig att ta med sig in i matchen imorgon. Vi gläder oss också av att vi får spela inför våra supportrar igen.

Höjdpunkter från senaste mötet:

huvudpartners

officiella partners